От днес до 3 март на територията на цялата страна

...
От днес до 3 март на територията на цялата страна
Коментари Харесай

МВР-Видин: Започват засилени проверки за шофиране след употреба на алкохол и наркотици

От през днешния ден до 3 март на територията на цялата страна ще се организира профилирана полицейска интервенция по пътна сигурност. Този път акцент в контролната активност ще бъде подложен върху водачите, които си разрешават да карат след приложимост на алкохол и/или наркотични субстанции и техните аналози.
От началото на м. февруари т.г. при осъществени инспекции в област Видин полицейските чиновници са засекли четирима водачи, управлявали МПС след приложимост на опиати и петима водачи, карали коли след приложимост на алкохол над 1.2 промила. По случаите са формирани общо 9 бързи и досъдебни производства.
През 2020 година 20 водачи са били засечени да ръководят МПС след приложимост на наркотични субстанции, по случаите са формирани 20 досъдебни производства. През 2020 година на 68 водачи - засечени при инспекции по пътищата в района да ръководят МПС след приложимост на алкохол, са били формирани 68 акта.
В дните до 3 март, контролните дейности на Пътна полиция ще се правят най-вече в утринните и вечерни часове, а в хода им ще се ревизира за съществуване на подписана годна наложителна застраховка „ Гражданска отговорност” на автомобилистите, невръчени електронни фишове, както и за незаплатени санкции, наложени по Закона за придвижване по пътищата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР