От днес до 24 март е в ход специализирана полицейска

...
От днес до 24 март е в ход специализирана полицейска
Коментари Харесай

Глобиха 3800 шофьори и пътници без колани за седмица

От през днешния ден до 24 март е в ход профилирана полицейска интервенция за повишение на сигурността на придвижването с акцент придвижването в градовете и пътищата сред дребните обитаеми места. Това заяви основен контрольор Лъчезар Близнаков от отдел „ Пътна полиция “, ГДНП.

В градовете екипите ще наблюдават за водачи, които лишават преимущество на другите пътни транспортни средства, както и за недопускане на прекосяване на забранителен сигнал на светофар. На територията на три регионални дирекции от Западна България е планувано да бъде засилен контролът на пътищата сред дребните обитаеми места. Там екипите ще наблюдават главно за неправоспособни водачи и недопускане на ръководство на моторно транспортно средство след приложимост на алкохол.

От началото на годината до 16 март се регистрира съществено понижение на пътнотранспортните катастрофи с присъединяване на пешеходци – към 45%, заяви основен контрольор Близнаков, като по думите му това се дължи на засиления надзор от органите на реда.

45 166 моторни транспортни средства са тествани по време на последната интервенция с фокус на потреблението на предпазни средства. Тя се организира в интервала от 8 до 14 март и бе проведена по линия на ROADPOL, Европейската мрежа на службите на Пътна полиция.

По време на инспекциите екипите са открили 3922 нарушавания. От тях най-вече са били случаите на неизползване на предпазен колан от водачите – 2476. Общо 1357 пасажери също са били глобени за неизползване на предпазен колан, 895 от които са пътували на предната седалка и 462 - на задните. Установени са и 24 случая, в които деза са били транспортирани на предна или задна седалка без колан, а случаите на неизползване на предпазни столчета при транспорт на деца са 46.

От екипите са открити 11 случая на неизползване на защитна каска от мотоциклетисти и осем, в които са били транспортирани деца на двуколесни транспортни средства без каски.

По време на интервенцията са били разкрити и пет случая на транспорт на крадени артикули.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР