От днес до 21 февруари в Кюстендил става задължително носененето

...
От днес до 21 февруари в Кюстендил става задължително носененето
Коментари Харесай

От днес носенето на маски в Кюстендил е задължително и на открито

От през днешния ден до 21 февруари в Кюстендил става наложително носененето на маски и на открити публични места, в това число улици, паркове и други Освен това, хората, влизащи в постройката на болничното заведение в града, ще бъде тествани на входа за ковид. Причината за налагане на по-строгите ограничения са повишените случаи на инфектирани с COVID-19, както и на броя на приетите в болница в болничното заведение в Кюстендил. Това оповестиха за Радио " Фокус " -Кюстендил от Областния спешен щаб в града. 

Броят на карантинираните лица на територията на региона от 11 януари до днес е 713, а все още под карантина са 471 индивида. През миналото денонощие в област Кюстендил има 58 нови позитивни случаи с COVID-19. По общини новозаразените са надлежно: Кюстендил – 34, Дупница – 14, по четирима са новозаразените в Бобов дол и Бобошево, двама са в Невестино, оповестяват от Областния спешен щаб. 

Към днешна дата в Сovid-отделението на болничното заведение в Кюстендил са приети в болница 75 души. Двама пациенти са интубирани и в реанимация, по-голяма част от останалите пациенти са на О2. 

Седем лица са настанени за лекуване в Сovid-отделението на МБАЛ " Св. Иван Рилски – 2003 " в Дупница. Пациентите са в среднотежко положение и на кислородна терапия. 

Четирима са приетите в болница пациенти към днешна дата в Сovid-отделението на Общинската болница в град Дупница /като един от тях е с потвърден PCR, а останалите с позитивни бързи антигенни тестове/. Всички пациенти са на кислородна терапия. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР