От днес до 20 октомври ВРЕМЕННО се спира движението на

...
От днес до 20 октомври ВРЕМЕННО се спира движението на
Коментари Харесай

БДЖ спря временно 14 пътнически влакове заради липсата на локомотиви

От през днешния ден до 20 октомври ВРЕМЕННО се стопира придвижването на 14 влака в страната, оповестиха от БДЖ. Причината е, че мотросите ще бъдат пренасочени по други посоки, където се чака да има повече пасажери след привършване на отпускарския сезон. По 12 от 14 маршрута ще бъдат пуснати рейсове, които да заместят влаковете и ще стопират на същите спирки. По две от направленията обаче БДЖ до момента не възнамерява спомагателни транспорти - сред Шумен и Варна и сред Каспичан и Шумен.


Шуменската гара ще би трябвало да се елементарни с три влака. Те са с разписание заран и вечер и са доста натоварени.

Тодорка Николова - пасажер: Това е дискриминация, бих го споделила, да отиваме на такситата, в множеството случаи на частни таксита. Тройно и четворно, не двойно, 3-4 лева е от тука, а на таксито би трябвало да дадеш 15-20 лева
Симеон Йорданов - пасажер: Би трябвало да ни обезпечат спомагателен превоз, като няма трен разполагаем.
Пречката БДЖ да обезпечи рейсове по посоки Варна-Шумен и Шумен-Каспичан е, че гарите се намират надалеч от републиканските пътища.
Инж. Ивайло Георгиев - началник на отдел " Организация на транспортите " в БДЖ: Tам по-голям брой пасажери употребяват нашите услуги и ще създадем всичко допустимо в границите на една седмица да възстановим придвижването на влака.
А дотогава от БДЖ дадоха обещание да пуснат рейсове най-малко по пунктовете с най-вече пасажери. Където не е допустимо, ще се промени разписанието на идващите влакове. Останалите посоки, които ще бъдат с краткотрайно спрени влакове са Карлово-Зимница, Карлово-Стара Загора, Карлово-Карнобат, Сливен-Карлово, Дупница - Петрич, Зимница-Сливен. От железниците обясниха, че такива ограничения се постановат поради острия дефицит на локомотиви в страната.
Инж. Ивайло Георгиев - началник на отдел " Организация на транспортите " в БДЖ: Ние се стремим влаковете, които се употребяват най-вече, от най-вече наши клиенти да създадем една сигурност в тяхното разписание.
Промяната е от през днешния ден до 19-ти или 20-ти октомври. Не се знае обаче дали тези периоди няма да се удължат, в случай че и по-късно не доближават локомотиви по по-дългите направления. Или да се вземат локомотиви от други направления, където да се промени придвижването. А в дълготраен проект се планува да бъдат ремонтирани към 50 локомотива.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР