От днес до 20 февруари ще се извърши изплащането на

...
От днес до 20 февруари ще се извърши изплащането на
Коментари Харесай

От днес започва изплащането на февруарските пенсии

От през днешния ден до 20 февруари ще се извърши изплащането на пенсиите през февруари посредством пощенските станции. Преводите на сумите за февруарските пенсии по сметките на възрастните хора, които получават парите си по банков път, ще бъдат осъществени през днешния ден. Това заяви Националният застрахователен институт (НОИ). Датата за погашение на компенсациите за безработица през този месец е 15 февруари (четвъртък).

Информацията за всички типове заплащания, осъществявани от Национален осигурителен институт към обезпечените лица и пенсионерите, се актуализира всеки месец и е налична през интернет страницата на института в графа „ Календар на заплащанията ", предава Българска телеграфна агенция. 

Преди дни от Национален осигурителен институт оповестиха, че приходите на Държавното публично обезпечаване (ДОО) през 2023 година са повече от плануваното, а разноските остават под заложените за годината. В структурата на общите разноски максимален дял заемат разноските за пенсии, които са в размер на 19 123,2 млн. лева Разходите за пенсии са с 3488,5 млн. лева или с 22,3% повече по отношение на същия интервал на 2022 г.

Средният месечен брой на пенсионерите за 2023 година е с 5352 лица по-малко спрямо 2022 година Средният месечен размер на пенсията на един пенсионер за 2023 година е 784,48 лева Номиналното повишаване на междинния размер по отношение на 2022 година е с 16,3%.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР