От днес до 16 февруари у нас се провежда специализирана

...
От днес до 16 февруари у нас се провежда специализирана
Коментари Харесай

В ход е операция за контрол на товарните автомобили и автобусите


От през днешния ден до 16 февруари у нас се организира профилирана полицейска интервенция за надзор на товарните коли и рейсовете, оповестиха от полицията.

Аналогични дейности има на територията на всички страни, членки на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция - ROADPOL. ROADPOL е новото название на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция, което ще се употребява от началото на тази година, вместо добре известното TISPOL.

Традиционно, интервенциите за надзор на товарните коли и рейсовете са заложени в календара на ROADPOL, заради обстоятелството, че при пораждане на тежки пътнотранспортни произшествия с такива транспортни средства, последствията са доста по-големи.

Сред главните изведени аргументи са: неспазване на времето за почивка; придвижване с превишена скорост; приложимост на алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози; транспорт на необезопасени товари; претоварване на машините.

При осъществяване на интервенциите за надзор на товарните коли и рейсове у нас вземат участие и чиновници на Криминална и на Икономическа полиция, както и на Изпълнителната организация „ Автомобилна администрация ", които ще правят инспекции за техническото положение на моторните транспортни средства и провозваните с тях товари, заплатени винетни такси, незаконен трафик на емигранти, оръжие и неразрешени от закона субстанции и други.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР