От днес до 15 юли вниманието на целия свят ще

...
От днес до 15 юли вниманието на целия свят ще
Коментари Харесай

От Русия с любов – 30 дни футболни страсти

От през днешния ден до 15 юли вниманието на целия свят ще бъде приковано към Русия и 21-то Световно състезание по футбол. Тази вечер от 17:30 часа българско време стартира церемонията по откриването, а половин час по-късно Русия и Саудитска Арабия ще дадат старта на най-голямото футболно събитие в света. В идващия месец ще бъдат изиграни общо 64 мача, с цел да бъде избран новият футболен владетел, чието име ще стане ясно след изиграването на финала на 15 юли в Москва, отбелязва БГНЕС.
Изборът на Русия за хазаин на Мондиал 2018 бе обстойно дискутиран и оспорван от мнозина, само че президентът на страната Владимир Пурин и президентът на ФИФА Джани Инфантино дадоха обещание, че ще забележим най-хубавото Световно състезание в историята, откакто кандидатурата на страната се пребори с тези на Португалия/Испания, Белгия/Холандия и Англия. 12 стадиона в 11 града, всички от тях ситуирани в европейската част на страната или наоколо до нея, с цел да бъдат лимитирани дистанциите за почитатели и тимове, ще одобряват мачовете от шампионата. 11-те града са Москва, Санкт Петербург, Сочи, Самара, Казан, Калининград, Волгоград, Ростов, Нижни Новгород, Саранск и Екатеринбург, като най-вече мачове ще се изиграят на стадион „ Лужники “ в столицата и стадион „ Крестовски “ в Санкт Петербург – по седем. 80-хилядният „ Лужники “ ще има достойнството да одобри мача на откриването и финала на шампионата.
14 европейски, 5 южноамерикански, 5 африкански, 3 северно и централноамерикански и 5 страни от зона Азия/Океания ще си оспорват скъпия трофей, като определяни за любимци са тимовете на Бразилия, Германия, Испания, Франция и Аржентина. Сред тимовете има два дебютанта – Исландия и Панама, а Германия ще пази купата си от последното Световно състезание в Русия. Освен за трофея, 32-та тима ще се борят и за дял от сериозния награден фонд. Всеки един участник на Мондиала към този момент си е обезпечил най-малко 8 милиона $, като тези, които излязат от групите, ще получат по 12 милиона, четвъртфиналистите – по 16, четвъртият – 22, третият – 24, сребърният медалист – 28 и спечелилият – 38 милиона $.

Всяко Световно състезание има своя формален амулет и Мондиалът в Русия не прави разлика. Този път това е вълкът Забивака (от съветски – Голмайстора). Забивака е облечен в екип с цветовете на съветското знаме и носи оранжеви спортни очила, съвсем като някогашния холандски полузащитник Едгар Давидс. Дизайнът на Забивака е направен от студентката Екатерина Бочарова и той бе определен за формален амулет на шампионата след интернет гласоподаване, побеждавайки конкуренцията на тигър и котка.
Дори по-важна от формалния амулет е и формалната топка, с която ще се играе по стадионите в Русия. Това е направената от Адидас „ Телстар 18 “, която е основаната на първата топка на компанията за Световно състезание – именитата и класическа „ Телстар “, употребена в Мексико през 1970-та година.
Мачовете на Световното състезание в Русия ще бъдат водени от 35 основни съдии от всички краища на света, в това число от Замбия, Таити, Ел Салвадор и ОАЕ. Най-много рефери има от Европа – 10. По-интересното е, че Мондиал 2018 ще бъде първият в историята, в който ще се употребява системата за Видео помощник рефер (ВАР). Съдиите на 64-те дуела в Русия ще могат да се съветват с видеоповторения и ще бъдат известявани за произшествия и неточности от други рефери, които следят телевизионното предаване на мачовете.
Когато пристигна време за Световно състезание и всички стартират да приказват за върхове. По терените в Русия можем да забележим подобряването на няколко много любопитни такива. 45-годишният вратар на Египет Есам Ел-Хадарище ще се трансформира в най-възрастния участник на Мондиали, в случай че запише минути в Русия. Той е с повече от две години по-възрастен от Фарид Мондрагон, който бе на вратата на Колумбия на предходното Световно състезание.
Централният бранител на Мексико Рафа Маркес пък може да се трансформира в едвам третия състезател, взел участие на пет шампионата на планетата. Той е в групата на „ ацтеките “ и в случай че получи доверието на селекционера Хуан Карлос Осорио ще изравни достижението на сънародника си Антонио Карабахал и немската легенда Лотар Матеус. Дидие Дешан може да се трансформира в едвам третия човек, печелил Световното състезание като състезател и треньор, в случай че изведе Франция до купата в Русия. Досега това са правили Марио Загало с Бразилия и Франц Бекенбауер с Германия. Нападателят на настоящия отбор на Германия Томас Мюлер продължава да преследва сънародника си Мирослав Клозе във безконечната голмайсторска листа на Световните шампионати. До момента Мюлер има 10 попадения и има потребност от още шест, с цел да настигне Клозе. Ако успее да ги означи в Русия, той може да помогне на Бундестима да запише впечатляващ връх. Ако германците не изгубят първите си пет мача на Мондиал 2018, те ще изравнят серията от 13 следващи мача без проваляне на Бразилия. Бразилците записват това достижение сред две загуби от Унгария през 1954-та и 1966-та година.


Sportlive.bg мина през много инциденти, само че въпреки всичко към този момент разгласява публично своя уебсайт, отдаден на Световното състезание по футбол 2018 - в него ще намерите всички настоящи вести, доста любопитни материали, разбори, мнения, отдадени на шампионата. В уеб страницата може да се запознаете с историята на Световните шампионати, стадионите на Мондиал 2018, всички тимове на Световното по футбол и още доста забавни секции.
Също по този начин по време на целия шампионат ще имате удоволствието да гледате предаването " Мондиал + ", което ще бъде предавано онлайн както в Sportlive.bg и страницата на Sportlive във Фейсбук , по този начин и на уеб страницата Actualno.com . Началният час е 11:30 и ще се излъчва всеки работен ден. Освен това ще имаме студийна стратегия за най-интересните мачове по време на Световното състезание по футбол.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР