От днес до 14 март столичани ще гласуват по програмата

...
От днес до 14 март столичани ще гласуват по програмата
Коментари Харесай

Стартира гласуването за `София избира зеленото`, Кучемат сред предложенията |

От през днешния ден до 14 март столичани ще гласоподават по програмата " София избира зеленото ", оповестиха замeстник-кметът по цифровизация Генчо Керезов и координаторът на план " Зелена София " Елица Панайотова. 



Гражданите ще избират сред 37 плана. Проектът или плановете, които получат най-вече гласове, в границите на бюджета от 1 млн. лева, ще бъдат включени в финансовата стратегия на София за 2022 година. Панайотова разясни, че, в случай че преди всичко е концепцията с бюджет от 1 млн. лева, ще бъде осъществена единствено тя, в случай че сборът от бюджетите на първите три плана е до 1 млн. лева, ще бъдат осъществени и трите. 

Всеки жител на София може да гласоподава един път единствено за един план. За задачата би трябвало да вкара номера на мобилния си телефон, на който ще получи код, с цел да направи избора си. Гласуващия обаче би трябвало да има на устройството си и дейна локация, с цел да се ограничи вота до хора с местонахождение в столицата. Гласуването и всички планове.  



С максимален бюджет е планът " Зелено учебно заведение за по-зелена София ", който желае оптималните 1 млн. лева и планува разполагане на контейнери за разделно събиране на боклуци в определени учебни заведения във всички региони на София и осъществяване на огромна осведомителна и просветителна акция. 



С съвсем същия бюджет - 980 000 лева - е и " Витоша избира зелено напредване ", който планува закупуване на еко рейсове и отделяне на спирка на градския превоз на паркинга пред Националния исторически музей (НИМ), откъдето рейсовете ще се насочат към Витоша. 

Сред плановете прави усещане и предлагането за Кучемат - машина, която против пластмасова бутилка или кенче дава храна за кучета и котки и се слага в зоните за разходка на домашни любимци. 



Генчо Керезов напомни, че програмата " София избира " започва предходната година, като тогава бяха подадени над 80 кандидатури. Проектът, който завоюва, внесе сериозна смяна в учебната среда, защото по него към този момент са актуализирани тоалетните в 28 учебни заведения в столицата, заяви той. 

" София избира " е стратегия на Столична община, основана по концепция на кмета Йорданка Фандъкова, за реализация на планове за възстановяване на градската среда, препоръчани от жителите и определени от тях след гласоподаване. Тази година фокусът " зеленото " е особено определен, откакто София беше класирана на финала в състезанието " Зелена столица на Европа ". Целта е да се даде приоритет на тематиката за устойчивото развиване на града и оправянето с климатичните промени, оповестиха от Столичната община. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР