От днес до 11 февруари Плевен отново е под знака

...
От днес до 11 февруари Плевен отново е под знака
Коментари Харесай

От днес до 11 февруари Плевен е под знака на Международното изложение „Пчеларство 2024“

От през днешния ден до 11 февруари Плевен още веднъж е под знака на обичайното Международно изложение-договаряне „ Пчеларство 2024 “. Организатори на форума са Областният пчеларски съюз и „ Партнерс Експо “ ООД, с поддръжката на Община Плевен и Областна администрация.

Изложението бе намерено публично в търговски център „ Мания Тауър “ в наличието на заместник-министъра на земеделието доцент доктор Деян Стратев, регионалния шеф Виолета Иеремиева, кмета на Община Плевен доктор Валентин Христов, ръководителя на Общинския съвет доцент доктор Иван Малкодански и общински съветници, представители на браншови организации и други Откриването почетоха и доста посетители и другари на уредниците.



„ За мен е чест и наслаждение да Ви поздравявам във връзка провеждането на към този момент обичайното пчеларско ревю. Плевен се трансформира в привлекателен център на пчеларството и всяка година събира доста участници в най-мащабния конгрес на Балканите “, обърна се към участниците заместник-министърът на земеделието доцент доктор Деян Стратев. Той уточни, че през последните години пчеларството се трансформира в динамично разрастващ се подсектор на българското земеделие с експортно насочен и одобрен имидж. Ежегодно в страната се създават сред 10 и 12 хиляди тона първокачествен мед, от който 80процента се изнасят в чужбина.



Поздрав към уредници и участници насочи и кметът доктор Христов, който пожела триумфа на ревюто и плодородна година. „ За мен е чест да Ви поздравя с откриването на 21-то Международно изложение-договаряне „ Пчеларство - Плевен`2024 “. За поредна година градът ни се трансформира в столица на българското пчеларство! Изложението е опция за контакти, шерване на положителни практики и полемики за най-новите трендове в пчеларството в международен мащаб. Пчеларството е сложен и тежък поминък, който изисква самообладание, неизменност и обич. Радвам се, че ревюто събира съидейници, които макар компликациите, не престават да поставят старания. На всички поисквам да бъдете здрави и да имате добра година “, обърна се към присъстващите на ревюто доктор Валентин Христов.



Над 100 са тази година представящите се пчелари, компании и организации от разнообразни страни. Показани са последните новости в пчеларския инвентар и съоръжение, козметика, пчелни артикули, храни, питиета, лицензирано произвеждане на майки и отводки, профилирано образование и литература, медоносна растителност и други. Съпътстващата стратегия включва презентации, полемики, семинари и кръгла маса по настоящи за пчеларството тематики. За да споделят своя опит, софтуерните новости и научни проучвания са поканени лектори от Германия, Италия, Полша, Сърбия, Румъния и България. Освен обичайна тематична галерия на детски рисунки „ Пчеларството - екология и изобилие, пчелният мед - здраве и дългоденствие “, тази година ще се организира и фотоконкурс на пчеларска тема.

Изложението ще продължи до 11 февруари, неделя, когато ще бъдат връчени оценките „ Крило на триумфа “ и ще бъде разгласен носителят на премията „ Най-проспериращ млад пчелар на България`2023 “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР