От днес до 10 февруари българската столица е домакин на

...
От днес до 10 февруари българската столица е домакин на
Коментари Харесай

София е тенис: Световни звезди пристигат за Sofia Open

От през днешния ден до 10 февруари българската столица е хазаин на най-голямото спортно събитие у нас - влиятелния шампионат Sofia Opеn 2019 . Тенис шампионатът към този момент започва с квалификациите в " Арена Армеец ".
 

" От няколко години твърдим, че освен би трябвало да идват почитателите на шампионата, а е наложително. Оставам с чувството, че не може да се осъзнае какво значи той. Това е огромен авторитет за България. Фактът, че можем да гледаме такива звезди е неповторим късмет и не би трябвало да го изпускаме ", разяснява пред основният редактор на  Николай Александров.
 
 Стан Вавринка БГНЕС

Двама български тенисисти ще излязат на корта в " Арена Армеец " още в първия ден на Sofia Open . В неделя ще играят Габриел Донев и Александър Лазаров. Мачът от първия кръг на квалификациите на Донев с украинеца Серхий Стаховски, който има победа над Роджър Федерер във визитката си, е трети по стратегия. Веднага след тях сили ще премерят Лазаров против словака Лукаш Лацко. 
 

Габриел Донев, който е дебютант на шампионата, завоюва държавното състезание през януари и заслужи " уайлд кард " за влиятелната конкуренция. " Показах много добра игра на държавното и считам, че и тук ще покажа най-хубавото, на което съм кадърен. Вълненията са огромни. Всеки професионален състезател желае да взе участие на такова равнище и да бъде измежду най-хубавите играчи ", показа Габриел Донев.-->
 
 Фернандо Вердаско БГНЕС

Няколко доста забавни дуела още в първи кръг предложи жребият за главната скица на Sofia Open 2019. Безспорно дербито на старта на конкуренцията ще бъде сред Стан Вавринка и финалиста от предходната година тук Мариус Копил.

Гаел Монфис ще срещне финалиста от 2016-а Виктор Троицки, който получава третият уайлд кард за главната скица. Осмият в схемата Андреас Сепи и унгарецът Мартон Фучович оформят различен от любопитните мачове в първи кръг.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР