От днес до 1 януари 2024 г. се променя движението

...
От днес до 1 януари 2024 г. се променя движението
Коментари Харесай

Променят за празниците движението по участъци на „Хемус“ в Софийска област

От през днешния ден до 1 януари 2024 година се трансформира придвижването в сектори от автомагистрала (АМ) „ Хемус “ в Софийска област, оповестиха от Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ). В тунелите „ Топли дол “ и „ Правешки ханове “ на 1 януари ще има две ленти за София.

Днес от 12:00 до 20:00 ч, и на 30 декември (събота), от 08:00 до 14:00 ч., се вкарва смяна в организацията на придвижването и краткотрайно се стопира прекосяването на тежкотоварните камиони над 12 т в посока Варна по сектор от Автомагистрала „ Хемус “ от 30-и до 47-и км. Ограничението е заради упования засилен трафик за идните три почивни дни за посрещането на новата 2024 година и ремонтно-възстановителните работи в тунелите „ Топли дол “ и „ Правешки хановe “.

Тежкотоварните коли ще се пренасочват по обходен маршрут от пътна връзка „ Витинска река “, при 30-и км, по път I-1 София – Ботевград и път II-17 до пътен възел „ Ботевград “ (при 47-ми км), откъдето ще не престават пътуването си по Автомагистрала „ Хемус “. В взаимозависимост от метеорологичните условия и натовареността на придвижването и при нужда е допустимо прекосяването на моторни транспортни средства (МПС) над 12 т. да се ограничи и в сектора от пътен възел „ Правец “ (при 52-и км) до пътен възел „ Осиковска Лакавица “ (при 60-и км). Обходният маршрут ще е по път I-3.

На 1 януари 2024 година от 11:00 до 20:00 ч. за всички типове транспортни средства, пътуващи от София към Варна, ще бъде лимитирано придвижването по сектори от Автомагистрала „ Хемус “ в региона на тунелите „ Топли дол “ и „ Правешки ханове “. Целта е в последния почивен ден за пътуващите от Варна към София да бъдат обезпечени по две ленти в тунелните тръби. Шофьорите, тръгнали към Ботевград и Варна, ще бъдат пренасочвани по обходен маршрут – от пътна връзка „ Витинска река “ по път I-1 и път II-17, а при пътен възел „ Ботевград “ ще не престават по Автомагистрала „ Хемус “. При пътен възел „ Правец “ придвижването ще се пренасочва по път I-3 и при пътен възел „ Осиковска Лакавица “ ще продължава по автомагистралата.

Агенция „ Пътна инфраструктура “ моли водачите да потеглят на път с коли, готови за зимни условия. Да карат деликатно и със съобразена скорост, да съблюдават разпоредбите за придвижване и да не подхващат рискови изпреварвания, с които заплашват сигурността на всички останали пътуващи. Да не се употребяват спешните ленти по автомагистралите за по-бързо напредване при претрупан трафик. По този метод се попречва прекосяването на транспортните средства със специфичен режим на придвижване при положение на случай.

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР