От днес до 1-ви декември земеделците могат да подават заявления

...
От днес до 1-ви декември земеделците могат да подават заявления
Коментари Харесай

До 1 декември земеделците могат да подават заявления за подпомагане по „де минимис“

От през днешния ден до 1-ви декември земеделците могат да подават заявки за подкрепяне по схемата „ де минимис “. Бюджетът на схемата е 47,5 млн. лв. и се дава за покриване на част от разноските за изхранване на животните през зимния сезон и за обезпечаване подготовката за годишна продукция 2024 година

Одобреният от Фонд „ Земеделие “ бюджет от 47,5 млн. лева се разпределя на равни елементи сред животновъди и растениевъди. Ставката за едно животно, както и за един хектар, ще бъде избрана след привършване на приема на заявки.

За пръв път тази година агроведомството имаше концепция парите да се насочат не към всички земеделци, а към най-малките и уязвимите. Идеята обаче срещна съпротивата на огромните в бизнеса.

„ Най-малките са тези, които получават минимум или не получават нищо по други ограничения. А тук всички желаят да получат – и тези, които са получили стотици хиляди по други ограничения, и те желаят средства по „ де минимис “ (de minimis). И в този момент знаете ли какво ще стане? Както върви, ставката по „ де минимис “ може да падне и под 1 лев “, сподели министърът на земеделието Кирил Вътев и се закани, че сходно „ извиване на ръце “ се случва за финален път, до момента в който той е министър.

novini.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР