От днес до 1 септември влиза в сила забрана за

...
От днес до 1 септември влиза в сила забрана за
Коментари Харесай

От днес без джипове до Седемте рилски езера |

От през днешния ден до 1 септември влиза в действие възбрана за придвижване на джипове в извънпарковата територия по пътя към Седемте рилски езера, съобщи БНР.

Това беше обявено през вчерашния ден на среща сред кмета на Сапарева баня и представители на МОСВ, на Национален парк " Рила ", Регионалната дирекция по горите, Полицейското ръководство - Дупница, ДАИ, от Териториалното отделение на Национална агенция за приходите. 

Досега джипове превозваха нерегламентирано туристи от началната станция на лифта до по този начин наречения 17-ти дирек. Забраната за придвижване на коли ще бъде на Регионалната дирекция по горите, а контролът по изпълнението на рейнджърите на Национален парк " Рила " и на полицията в долната част на трасето. Изключение са прави за коли за спешна помощ, пожарни, горска техника.

Нерегламентираните превозвачи печелят добре от услугата, която оферират, а придвижването на колите замърсява природата с газове, фини прахови частици и звук и провокират ерозия на почвата.

От през днешния ден към този момент единствените способи за постигане до езерата ще бъдат потреблението на лифта или изкачването пешком. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР