От днес директорът на Държавно горско стопанство Кресна (ДГС) инж.

...
От днес директорът на Държавно горско стопанство Кресна (ДГС) инж.
Коментари Харесай

Уволниха директора на ДГС-Кресна заради незаконните горски пътища

От през днешния ден шефът на „ Държавно горско стопанство Кресна ” (ДГС) инж. Димитър Терзиев е освободен от служба . Договорът му за ръководство е преустановен едностранно и без предупреждение от шефа на Югозападното държавно дружество инж. Дамян Дамянов. Основание за това е установено безучастие, довело до нарушавания по член 265 от Закона за горите.

Проверката бе разпоредена след медийни изявления, че в гората над Кресна са прокарани противозаконни пътища и сондажи. На чиновниците на териториално отделение „ ДГС Кресна ”, изпълняващи длъжността зам.-директор, старши лесничеи и горски надзиратели, позволили установените нарушавания на територията на охраняваните от тях сектори, ще бъдат наложени дисциплинарни санкции по Кодекса на труда.

На нарушителя „ Пътпроект 2000 ” ООД, представляван от Любен Симеонов – шеф, е формиран констативен протокол и акт за откритите нарушавания на член 265 от Закона за горите. Същият е връчен на компанията и изпратен в Регионалната дирекция по горите в Благоевград за издаване на наказателно разпореждане. Санкцията, планувана за нарушаване от юридическо лице по този член, е в размер до 15 000 лева


      
За предприемане на всички нужни дейности по осъществяване на инспекция, касаеща определяне спазването на законите в Република България, Югозападното държавно дружество сезира Районната прокуратура в Сандански и Окръжната прокуратура в Благоевград.
 
До назначението на титуляр краткотрайно „ ДГС Кресна ” ще се управлява от инж. Ваня Мицова - основен лесничей.  Проверката в региона на „ ДГС Симитли ” още продължава.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР