От днес четирите Български културни центрове с училища към тях,

...
От днес четирите Български културни центрове с училища към тях,
Коментари Харесай

Българите на Крит в паника заради коронавируса, затварят...

От през днешния ден четирите Български културни центрове с учебни заведения към тях, на о. Крит затварят за 2 седмици като превантивна мярка за ограничение на разпространяването на вируси, грип и болести, които сега са в своя пик.

Това заяви ръководителят на сдружението там Петър Анастасов, представен от "Труд ".

В Гърция има десетки смъртни случаи, регистрирани от елементарен грип, коронавирусът също нахлу в страната. Гръцките управляващи не разрешиха обществени мероприятия, както и обичайния карнавал за Сирни Заговезни.

„ Отчитайки огромния трафик на български жители в Европейския съюз, както и засилените ограничения, които предлага Световната здравна организация и локалните държавни управления, ние взехме решение за интервал от две седмици да прекратим провеждането на всички мероприятия в центровете ни, както и провеждането на образователни занимания.

Нашите деца посещават съвсем всичките учебни заведения в градовете ни и при една възможна болест, няма да поемем виновност, трансформирайки се в развъдник. Двете седмици пропуснати като образователен развой ще бъдат взети през месец юни “, посочи господин Анастасов.

Българските учебни заведения в Атина към този момент не са оповестили отсрочване на мероприятия, без значение, че има възбрана за това.

Солидарни с гръцките разпореждания са и българските дипломати, които отложиха формалните приеми в Солун и Атина за националния празник на България 3-ти март.

От българското сдружение „ Феникс “, оповестиха също, че отсрочват планувания за 1-ви март събор „ Ден за прошки на орото “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР