От днес четири испански Юрофайтъра изпълняват съвместни задачи по охрана

...
От днес четири испански Юрофайтъра изпълняват съвместни задачи по охрана
Коментари Харесай

Спешен полет на испанските изтребители в първия им ден в България

От през днешния ден четири испански Юрофайтъра извършват взаимни задания по защита на въздушното пространство над България и НАТО,съобщава бТВ.

Още в първия ден на испанското дежурство над Черно море са били видяни два непознати самолета. Те са били надалеч от границите ни и не са доближавали нашето въздушно пространство.

В 9 часа българско време двата испански самолета са вдигнати по сигнал и са задействани от командването на НАТО в базата „ Торехон “. След това са били в зона за изчакване над Варна. Чуждите самолети не са доближавали нашето пространство и са се изтеглили.Испанските самолети не са доближавали други самолети и са вър нати в „ Граф Игнатиево “, научи bTV от Военновъздушни сили.

Те ще дават наряди взаимно с българските си сътрудници с МиГ-29 до края на март.

„ Това за нас е нещо всекидневно. Излитаме по разнообразни цели, които не нарушават българското въздушно пространство, само че се приближават до него. Дежури една двойка испански самолети, които изхвърчат въоръжени с ракети и заредено оръдие и една двойка български самолети. И според от центъра в „ Торехон “ се задейства едната или другата двойка “, изясни бригаден военачалник Николай Русев, пълководец на авиобаза " Граф Игнатиево ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР