От днес Чехия въвежда общонационална карантина с цел ограничаване разпространението

...
От днес Чехия въвежда общонационална карантина с цел ограничаване разпространението
Коментари Харесай

Чехия въведе национална карантина

От през днешния ден Чехия вкарва общонационална карантина за ограничение разпространяването на ковид. Заради болестта Испания и Португалия затварят за туристи общата си граница, а от сряда Ливан затваря интернационалното летище в Бейрут, сухопътните и морските граници.

Карантината в  Чехия  ще продължи до 24 март, посочи министър председателят Андрей Бабиш пред публицисти. Съгласно новите по-строги ограничения, хората ще могат да излизат от домовете си само за работа, покупки и други нужни дейности.

Правителството въпреки всичко предложи на тези, които могат, да работят от домовете си или да си вземат отпуск, сподели министър председателят на Чехия, в която към този миг са доказани 253 случая на инфектирани с ковид.

А с цел да лимитират разпространяването му,  Испания  и  Португалия  се споразумяха да затворят за туристи общата си граница. Границата обаче няма да бъде затворена за транспорт на артикули и за лица, пътуващи по служебни аргументи. Това стана по време на видеоконферентен диалог, който организираха испанският министър председател Педро Санчес и португалският му сътрудник Антониу Коща, съгласно който ограничаването „ ще трае минимум до Великден, 12 април “.

Испания е втората най-засегната от пандемията европейска страна - със 7 753 случая на инфектирани и 288 умряли от ковид, а 245 са инфектираните в Португалия, която е пет пъти по-малка от Испания.

Междувременно,  Ливан  обяви, че затваря от 18 март летището в Бейрут, сухопътните и морските граници поради ковид.  Ограничението ще важи до 29 март, като в страната влиза в действие и 15-дневна карантина.

„ Ще бъдат затворени държавните институции, образователните заведения и детските градини, частните предприятия като се изключи тези, които обезпечават продоволствената сигурност “, посочи пред публицисти ливанския министър на информацията Манал Абдел Самад. По думите й жителите би трябвало да останат по домовете си и да излизат единствено при нужда. В ексклузивен режим ще работят лечебните заведения, силовите структури и жизненоважните обекти, добави тя. / БНР

PETEL.BG приканва жителите към успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата парол
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР