От днес част от учениците от 1-ви до 4-ти клас

...
От днес част от учениците от 1-ви до 4-ти клас
Коментари Харесай

Родители доброволци се включват в тестването на децата във Варна

От през днешния ден част от учениците от 1-ви до 4-ти клас минават още веднъж към присъствена форма на образование. Това ще става при избрани условия и след тестване на децата за ковид.

Във Варна и региона над 9000 родители са дали документално единодушие децата им да бъдат тествани.

Тестването ще става в класните стаи, като с изключение на учителите, в него ще се включат и медицински експерти.

Тестове има колкото са подадените заявления в понеделник, изясни пред Българска национална телевизия Петко Петков, шеф на СУ " Св. Климент Охридски ".

Самата организация, като за първи път, сигурно ще търпи рецензии. Изискали сме да има най-малко по двама родители доброволци, които на процедура да правят тестванията, тъй като доста дребен % от учителите са съгласни те да го правят, изясни шефът.

Три паралелки остават да учат в електронна среда, защото няма задоволително доброволци. Още три паралелки няма да учат присъствено поради подадена декларация за отвод за тестване от родителите на децата.

Директорът изясни, че при някои проби има опция за избор - или с взимане на секрет с плюнка или с слагане на тампон в устата. Според него, опцията за избор е по-добра, с цел да може родителите доброволци да преценяват кой способ да употребяват.

Вижте повече детайлности в директното включване на Петър Дойкински
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР