От днес болниците в страната ще решават сами начина, по

...
От днес болниците в страната ще решават сами начина, по
Коментари Харесай

Болниците ще преструктурират COVID легла, без да уведомяват НЗОК

От през днешния ден лечебните заведения в страната ще вземат решение сами метода, по който да преструктурират за лекуване на пациенти с без да съгласуват дейностите си с. За това оповестява БНР.
Това ще разреши на шефовете на лечебните заведения без спомагателни административни затруднения да вземат решения за организацията за хоспитализацията на пациентите, които се нуждаят от болнична помощ.
 Пловдив в алената зона: Свършиха леглата в Инфекциозна клиника Пловдив в алената зона: Свършиха леглата в Инфекциозна клиника
Пловдив влезе в алената зона на болестта. Там всички Коронавирус кревати в Инфекциозната клиника са заети. Другите лечебни заведения пък към този момент изпитват...
Националната здравноосигурителна каса ще облекчи лечебните заведения за болнична помощ поради усложнената епидемиологична конюнктура.
Няма да се изисква в допълнение известяван за всяка смяна при преструктуриране на леглата в лечебните заведения от общия брой кревати по контракт с Касата, както и спомагателна смяна на подписаните контракти досега, касаещи активността по хоспитализирането на пациенти с Covid-19, оповестяват от фонда.
Ежедневните файлове за дата на активност 2 ноември ще се подават в осведомителната система на Националната здравноосигурителна каса до 17:00 часа на 3 ноември. Дотогава ще бъдат пренастроени системите на здравната каса за новия метод на работа.
За болничните осведомителни системи методът на работа - отчитане на активността и подаване на информация в ежедневните файлове не се трансформира, като само отпада контролът на претовареност на кревати на равнище поделение или конструкция на лечебните заведения за болнична помощ.
 Проф. Костадин Ангелов: Няма да има амнистия за лечебни заведения, които не разкриват оптимален брой кревати за Коронавирус заболели Проф. Костадин Ангелов: Няма да има амнистия за лечебни заведения, които не разкриват оптимален брой кревати за Коронавирус заболели
Министерството на здравеопазването ревизира проблема с умрелия 33-годишен мъж с COVID-19, който не дочака екипа на Спешна помощ. Това...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР