От днес българските граждани, които искат да почиват в Гърция, ще

...
От днес българските граждани, които искат да почиват в Гърция, ще
Коментари Харесай

От днес пътуваме до Гърция само с отрицателен PCR тест

От през днешния ден българските жители, които желаят да почиват в Гърция, ще би трябвало да показват негативен резултат от настоящ PCR тест на британски език, Преводът на британски език би трябвало наложително да включва трите имена на пътника и номера на паспорта или личнатa му карта, осведоми БНР.

По думите на шефа на една от огромните вериги лаборатории в страната доктор Росен Михайлов искащите да пътуват за Гърция няма да имат проблеми с бързината и качеството на тестванията и правенето на документите. 

„ Ние още от началото на март, когато започнахме да работим PCR за ковид, на хората, които желаят, даваме резултат на британски език. ЕГН-то е вътре. Не е проблем да се вкарат и данни от персоналната карта. Ние работим на 7-8 работни места, тъй че по едно и също време 7-8 пациенти минават. Работим с удължено работно време - от 7.30 ч. до 19 ч. Не се е случвало да има върнати пациенти. По-скоро някой в случай че види опашка, може да се откаже, само че тя върви много бързо. ”, разяснява той.

Тестът би трябвало да е изработен не по-рано от 72 часа преди прекосяването на границата.

В България има 36 оторизирани лаборатории за PCR проби, като цената на един тест е 100 лв..
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР