От днес Български пощи“ повишават с до 20% цените на

...
От днес Български пощи“ повишават с до 20% цените на
Коментари Харесай

Поскъпват някои услуги на Български пощи

От през днешния ден „ Български пощи “ покачват с до 20% цените на някои от услугите си: кореспондентски колета, печатни творби и дребни пакети „ със и без преимущество “ за страната, съобщи БГНЕС. Това е услугата, съгласно която пратките се доставят по допустимо най-бързия метод.

Увеличение ще има и за кореспондентски колета, печатни творби и дребни пакети „ със и без преимущество “ за чужбина, както и спомагателната универсална пощенска услуга „ рекомендация “ още веднъж за чужбина. Основание за нарастването на цените на интернационалните колета е смяна в стойностите за доставка на интернационалните писмовни колета (крайни такси) на непознатите пощенски администрации.

Има нарастване на разноските за материали, разноските за амортизации и тези за хонорари. Минималната работна заплата през 2019 година е увеличена от 510 лева на 560 лева, стимулират се от „ Български пощи “. Оттам акцентират, че няма смяна в цените на най-масово употребяваните услуги като непрепоръчана кореспондентска пратка „ без преимущество " до 50 грама, изпращане на пощенска картичка „ без преимущество “ и предложените писмовни колета „ с преимущество “ над 1 кг за чужбина.

Същите остават цените и за вътрешните и интернационалните колетни колета, цената на услугата „ рекомендация “ за страната и други Средното изменение при интернационалните колета - писма, дребни пакети и печатни творби „ без преимущество “, е към 15%, като цените при пратките над 1 кг остават без смяна.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР