От днес Българската телеграфна агенция (БТА) ще разполага със свой

...
От днес Българската телеграфна агенция (БТА) ще разполага със свой
Коментари Харесай

БТА вече има пресклуб в Анкара

От през днешния ден Българската телеграфна организация (БТА) ще разполага със собствен Национален пресклуб в Анкара, Република Турция.

Откриването му е продължение на политиката на организацията да има разкрити свои медийни средища във всички прилежащи страни, както и в страни с огромни български общности.

На откриването на пресклуба участваха вицепрезидентът Илияна Йотова, която е на посещаване в югоизточната ни съседка, посланикът на България в Турция Ангел Чолаков, генералният консул на България в Истанбул Васил Вълчев, генералният консул в Одрин Борислав Димитров, генералният шеф на Българска телеграфна агенция Кирил Вълчев и генералният шеф на БНР Милен Митев.

" Днес се ражда вторият дом на България в сърцето на турската столица, на емблематичен адрес, бул. „ Ататюрк 199 “ Е, на една повече от символна дата – денят, в който Мустафа Кемал Ататюрк си потегля, напуща България, където е бил боен аташе година и половина ", сподели посланикът на България в Турция Ангел Чолаков по време на откриването.

" Нашето предпочитание с господин генералния шеф е той да бъде, несъмнено, пресклуб, само че той да бъде и място за срещи, за контакти, за спор. Една мощна ракета притежател за промотирането на страната ни като дестинация за туризъм, вложения и просвета, само че най-много място за контакти и за другарства “, сподели Чолаков.

На откриването беше показана документалната галерия „ Дните на Мустафа Кемал Ататюрк в София (27 октомври 1913 – 2 февруари 1915) “, предоставена от Държавна организация „ Архиви “.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР