От днес българската индустрия изпада в шок, защото е напълно

...
От днес българската индустрия изпада в шок, защото е напълно
Коментари Харесай

Иван Хиновски: Българската индустрия от днес изпада в шок

От през днешния ден българската промишленост изпада в потрес, тъй като е изцяло подвластна от съветската газ. Това разяснява пред БТВ енергийният специалист Иван Хиновски.

И работата на топлофикациите не може да продължи без съветските доставки. По думите му според нормативните условия те би трябвало да разполагат със ресурс от битум.

„ По-важна е промишлеността, тъй като тя изпада в потрес сега. 95% сме подвластни от съветския газ “, сподели специалистът.

„ Би трябвало, защото това се очакваше, България да е взела съответните ограничения, минимум да имаме подготвен контракт за междусистемна съгласуваност с турската газова система, тъй като от там можем да получим най-бързо доставки на природен газ. И другото – суапови покупко-продажби през Ревитуса от Гърция, въпреки и дребни количества. На България действително видяно в този момент й трябват към милиард – 1,5 милиарда най-вече кубически метра газ на година. Вече в остатъка от тази година остават доста по-малко. До края на тази година – може би половината “, съобщи Иван Хиновски.

По думите му, доста е значима подготовката със прилежащите страни, нормативна и политическа.

„ Над 95% от газа, който България използва, е от „ Газпром”, подсети още веднъж Хиновски.

„ Даже бих споделил, че този газ, който ние го назоваваме азерски, той значително има съветска съставния елемент, тъй че може да се каже, че сме 95% подвластни от съветския газ “, означи специалистът.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР