От днес Антикорупционната комисия - КПКОНПИ, е с нов председател.Временно

...
От днес Антикорупционната комисия - КПКОНПИ, е с нов председател.Временно
Коментари Харесай

КПКОНПИ е с нов временен председател

От през днешния ден Антикорупционната комисия - КПКОНПИ, е с нов ръководител.

Временно поста заема досегашният заместител - ръководител Антон Славчев, а Сотир Цацаров се връща в  прокуратурата, която управлява седем години до избора на Иван Гешев за основен прокурор.

Антон Славчев за повторно оглавява краткотрайно комисията. Той беше отпред на антикорупционния орган и през 2019 година след абсурда с терасата на тогавашния ръководител Пламен Георгиев.

Смяната на Сотир Цацаров беше един от целите, към които се образува актуалната четворната управническа коалиция. Тази промяна трябваше да стане посредством закон, само че подобен към момента не е импортиран за разискване в Народното събрание.

Цацаров съобщи своята оставка от управителния пост в КПКОНПИ още в средата на месец януари с изискването, че ще напусне комисията от 1 март. В началото на февруари Народното събрание одобри оставката му. 

От през днешния ден той ще се върне като редови обвинител във Върховната касационна прокуратура, откакто Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет взе решение това да се случи незабавно, след като влезе в действие освобождението му от антикорупционната комисия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР