От днес Amazon спира да използва найлонови торбички за еднократна

...
От днес Amazon спира да използва найлонови торбички за еднократна
Коментари Харесай

Amazon спира да използва найлонови торбички за своите пратки в Испания

От през днешния ден Amazon стопира да употребява найлонови торбички за еднократна приложимост в Испания за пакетиране на артикули, доставяни от личната му дистрибуторска мрежа. Вместо това клиентите ще получават своите поръчки в гъвкави хартиени торби и картонени пликове, които съгласно компанията са по-лесни за преработване и които разрешават понижаване на размера на опаковките спрямо кутиите от велпапе, предава niusdiario.es. 

Новото решение ще засегне както продуктите, продавани от Amazon, по този начин и тези на бизнес сътрудниците, които употребяват услугите за осъществяване на Amazon. За поръчки с по-голям размер обаче компанията ще продължи да употребява картонени кутии.

Успоредно с това Amazon уголемява избора на артикули, които могат да се доставят в истинската опаковка, предоставена от производителя, и към която би трябвало единствено да добавите етикет с адреса на клиента, без да е належащо в допълнение пакетиране.

" Направихме промени в нашата мрежа за доставки, които ни разрешават да използваме пластмасови опаковки за еднократна приложимост в Испания ", сподели шефът на Amazon в Испания Марианджела Марселя, която изясни, че клиентите към този момент са почнали да получават своите поръчки в " лесни за преработване " хартиени торби и картонени пликове. " Нашата цел е да продължим с нововъведенията, тъй че нашите опаковки да бъдат все по-устойчиви ", добави Марселя.

Новата мярка се причислява към другите начинания, които колосът за електронна търговия започва, с цел да усъвършенства устойчивостта на своите доставки. През 2008 година компанията започва програмата " Easy Open Package ", която предлага на клиентите лесни за отваряне и 100% рециклируеми опаковки. Оттогава програмата се развива и през днешния ден включва начинания, предопределени да усъвършенстват опаковката, която компанията употребява в своите логистични центрове.

От Amazon обясниха, че с помощта на тази стратегия от 2015 година насам компанията е понижила тежестта на опаковките приблизително с 36% на пратка и е отстранила един милион тона опаковъчен материал, което би било еквивалентно на към 2 милиарда опаковки. Освен това Amazon е на път да доближи 100% възобновима сила във всичките си интервенции до 2025 година и е поръчала повече от 100 000 електрически транспортни средства за доставка. Към днешна дата Amazon към този момент е доставила повече от 20 милиона пакета на своите клиенти на EV в Северна Америка и Европа. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР