От днес, 4 декември 2021 г., пристигащите на територията на

...
От днес, 4 декември 2021 г., пристигащите на територията на
Коментари Харесай

В Швейцария – само с PCR тест, независимо дали сте ваксиниран или преболедувал

От през днешния ден, 4 декември 2021 година, идващите на територията на Конфедерация Швейцария жители би трябвало да показват PCR тест, изработен до 72 ч. преди влизане в страната , оповестиха от Министерство на външните работи.

По информация на посолството ни в Берн новото предписание важи за всички жители, навършили 16-годишна възраст , без значение дали са имунизирани или преболедували COVID-19 . Между 4-ия и 7-ия ден от влизането в Швейцария е нужно да бъде изработен още един тест - PCR или бърз антигенен тест, чиито резултат да бъде докладван на съответните локални управляващи.

Сред изключенията от условието са директно преминаващите, които употребяват швейцарско летище и не го напущат, както и жителите, които могат да показват документ от доктор, че незабавно би трябвало да бъдат превозени до Швейцария по медицински аргументи , или документ, че по медицински аргументи не може да им бъде изработен тест за ковид .

За пасажерите, идващи в Швейцария от страни с разпространяване на вид на вируса SARS-CoV-2, пораждащ безпокойствие съгласно стандартите на Световната здравна организация (България не попада в тази категория), задължението за показване на отрицателен PCR тест се ползва за всички навършили 6-годишна възраст .

Остава в действие условието за попълване на регистрационна форма преди пътуването до страната, оповестена на https://swissplf.admin.ch . Формулярът може да бъде показан и на книжен притежател. От това условие са освободени професионалните превозвачи на пасажери и артикули, директно преминаващите, както и пограничните служащи.

Допълнителна информация по отношение на ограничаващите ограничения при пътешестване до Конфедерация Швейцария в изискванията на пандемията от COVID-19 може да бъде открита на уеб страницата на Федералната работа по публично здраве

https://www.bag.admin.ch/bag/en/home/krankheiten/ausbrueche-epidemien-pandemien/aktuelle-ausbrueche-epidemien/novel-cov/empfehlungen-fuer-reisende/quarantaene-einreisende.html#-974201360 .

При потребност от подпомагане българските жители могат да се обръщат към посолството ни в Берн на следните телефонни номера: +41 31 351 14 55; +41 31 351 78 06 , както и на дежурен телефонен номер в извънработно време: +41 798243822.

Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: [email protected] ; [email protected].
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР