От днес-4 април часа стартира електронната система за прием на

...
От днес-4 април часа стартира електронната система за прием на
Коментари Харесай

Важно за родителите: От днес стартира е - системата за прием в детски градини

От днес-4 април часа започва електронната система за банкет на деца във възраст за записване в ясла, детска градина и полудневни подготвителни групи към учебни заведения. Тя е на следния адрес: https://www.dzburgas.org/ и еактивирана в режим за кандидатстване от 08.00 часа. Това припомня на родителите Община Бургас.

Най-много точки при кандидатстване носи адресната регистрация на детето. Ако детето е живяло повече от 2 години на заявения непрекъснат или сегашен адрес, попадащ в прилежащия регион на желаната детска градина, ще получи 300 точки. За съпоставяне – дете с непрекъснат или сегашен адрес, отвън съответния съседен регион към детската ясла или градина, ще получи едвам 1 точка.

Важно е да се има поради, че информацията за детски ясли, градини и подготвителни групи в учебни заведения, предоставена в електронната система за записване, касае съответните Центрове за административни услуги, а не жилищните комплекси. Най-често срещаната неточност е родители от ж.к. „ Възраждане “ да посочат детско заведение в регион „ Възраждане “ и по този начин детето им да бъде записано в градина в ж.к. „ Меден рудник “. За да няма злоупотреби, заявеният от родителите адрес на местоживеене на детето ще се ревизира по длъжностен път от дирекция ГРАО.

За поредна година Община Бургас обезпечава опция за увеличение броя на свободните места за банкет в детските градини. След като предходната година бяха открити две чисто нови детски градини – ДГ „ Синчец “ в кв. „ Горно Езерово “ и ДГ „ Морско конче “ в ж.к. „ Възраждане “, този септември ще отвори порти новият третия корпус на ДГ „ Надежда “ в ж.к. „ Меден рудник “, който ще разкрие в допълнение над 50 свободни места за банкет на деца.

При записани деца за банкет в една и съща градина с еднакъв брой точки под внимание се взима времето на регистрация. Кандидатстването за банкет в независими ясли, детски градини и полудневни подготвителни групи към учебни заведения ще продължи от 08.00 часа на 4-ти до 18.00 часа на 21-ви април. Резултатите от първо класиране ще бъдат оповестени от 10.00 часа на 8-ми май, а родителите на класираните деца би трябвало да ги запишат в детското заведение, в което за признати от 10-ти до 16-ти май.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР