От днес, 31 май, медиците и шофьорите на линейки от

...
От днес, 31 май, медиците и шофьорите на линейки от
Коментари Харесай

От днес медиците и шофьорите на линейки от спешните екипи са застраховани

От през днешния ден, 31 май, медиците и водачите на коли за спешна помощ от незабавните екипи, които обслужват София и региона, са застраховани против прояви на експанзия. Това оповестиха представители на компанията, на Българския лекарски съюз и на Спешна помощ-София, представени от БНР.

Застраховката е безвъзмездна и се поема от сдружението " Лев Инс " до края на годината.

По думите на шефът на Спешна помощ - София доктор Георги Гелев, лекарите в звеното и водачите на коли за спешна помощ са 666 н брой. Той разясни, че от началото на годината има пет случая на експанзия против екипи, най-вече в Самоков.

Гелев посочи,че това е довело до напускането на 4 индивида от филиала. Смятам, че това ще подейства превантивно. И може би нещата, откакто и за цялата страна го обезпечават - при закупуване на подобен пакет, нещата може би ще се подобрят. Може би, добави той.

Директорът на застрахователното сдружение Павел Димитров уточни, че застраховката ще обезпечава обезщетение за претърпени вреди, само че също по този начин и правни съвещания за завеждане на дело против причинителя на експанзия. Искаме да дадем отпор на този тормоз, който се постанова върху лицата, на които ние се уповаваме и имаме вяра в най-трудните за нас случаи, сподели още той.

От компанията подписаха рамково съглашение с Българския лекарски съюз, с което се уреждат преференциални условия за такава застраховка за всички медици у нас. Те могат да се застраховат самостоятелно или с групова лавица при предпочитание от страна на лечебното заведение.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР