От днес, 27 юни 2022 г. Българската народна банка пуска

...
От днес, 27 юни 2022 г. Българската народна банка пуска
Коментари Харесай

От днес БНБ пуска златна двулевка „Паисий Хилендарски“ | Цената на монетата е 3755 лв.

От през днешния ден, 27 юни 2022 година Българската национална банка пуска в обращение златна възпоменателна монета на тематика „ Паисий Хилендарски – два златни лв. “.

Цената на монетата е 3755 (три хиляди седемстотин петдесет и пет) лв. и е направена в тираж 4000 броя, напомня Moreto.net.

Теглото на монетата е 23,33г. Изработена е от чисто злато - проба 999/1000. Диаметърът на монетата е 26,5мм. Качество – мат-гланц, висше. Гурт – равен с хлътнал надпис „ ИСТОРИЯ СЛАВЯНОБЪЛГАРСКА “.

Монетата ще се продава в Българската национална банка – на две каси на пл. „ Княз Александър I “ № 1 и четири каси в Касов център на Българска народна банка на ул. „ Михаил Тенев “ № 10, както и в офиси и клонове на Банка ДСК АД, Първа капиталова банка АД, Райфайзенбанк (България) EАД, Тексим Банк АД и Централна кооперативна банка АД.

В интервала от 27 до 29 юни 2022 година в това число всеки клиент (физическо или юридическо лице) ще може да закупи от Българската национална банка по 1 монета, след което възпоменателната монета „ Паисий Хилендарски – два златни лв. “ ще се продава без ограничавания. Лицата, които закупуват възпоменателни монети, следва да са пълнолетни, т.е. да имат навършени 18 години. В този интервал едно физическо лице да може да закупи по 1 възпоменателна монета без значение дали я закупува от свое име и за своя сметка или от името и за сметка на друго лице, според показано нотариално заверено категорично пълномощие за закупуването на съответна възпоменателна монета.

Списък на офиси и клонове на банки, в които ще се продава новата възпоменателна монета „ Паисий Хилендарски – два златни лв. “, емисия 2022 г.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР