От днес 27 януари се затварят за движение три участъка

...
От днес 27 януари се затварят за движение три участъка
Коментари Харесай

Важна информация за промени в движението заради строителство на метростанции в столичния район „Слатина“

От през днешния ден 27 януари се затварят за придвижване три сектора от ул. „ Гео Милев “ в регион „ Слатина “ и се трансформира маршрутът на автобусна линия №9 поради построяването на три метростанции от сектора на метрото, оповестиха от Столичната община.

Въвежда се краткотрайна организация на придвижване по ул. „ Гео Милев “. Забранява се влизането на пътни транспортни средства от бул. „ Ситняково “ до ул. „ 22-ри септември “,  от ул. „ Благородна “ до ул. „ Николай Коперник “ и от ул. „ Циклама “ до ул. „ Слатинска “.

От 27 януари се трансформира и маршрутът на рейсовете по линия №9. Те ще се движат от ул. „ Ген. Гурко “ по настоящия маршрут до кръстовище бул. „ Ситняково “ - ул. „ Гео Милев “, напряко по бул. „ Михай Еминеску “, по бул. „ Шипченски проход “, по ул. „ Иван Димитров – Куклата “ и надясно по ул. „ Гео Милев “ и по маршрута до автобаза Искър. Превозните средства на градския превоз ще стопират на всички съществуващи автобусни и трамвайни спирки в променения сектор от маршрута. Разкриват се и краткотрайни спирки на бул. „ Шипченски проход “ на 40 м от левия завой от бул. „ Михай Еминеску “ в посока автобаза Искър и двупосочна спирка на ул. „ Иван Димитров – Куклата “ при пешеходната пътека за автостанция „ Гео Милев “.

Намалява се интервалът на придвижване за работен ден на трамвайна линия №20 от 9 на 6 минути, а интервалът на автобусна линия 9 става от 11 на 17 минути.

Временната организация на придвижване ще продължи към две години и половина.

За времето на строителство на метростанциите водачите би трябвало да употребяват различни направления като бул. “Шипченски проход “, ул. “Николай Коперник “ и бул. “Асен Йорданов “.

На 3 януари за започването на прокопаването на тунела за разширението на метрото към „ Слатина ” информира и кметът Васил Терзиев в профила си във Facebook. Той изясни, че в площадката подземен тунелопробивната машина ще бъде импортирана първо на части и по-късно съединена, което ще отнеме към осем месеца. Машината тежи 1600 тона и е дълга към 86 метра. За съпоставяне, тя е дълга съвсем колкото задокеански пътнически аероплан и тежи съвсем колкото три самолета, написа още Терзиев и добави, че машината ще работи непрекъснато и може да прокопава към девет метра дневно според от изискванията.


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР