От днес - 27 ноември, в Дирекция Местни данъци и

...
От днес - 27 ноември, в Дирекция Местни данъци и
Коментари Харесай

От днес се приемат заявленията за еднократна помощ на битовите абонати на Топлофикация

От през днешния ден - 27 ноември, в Дирекция „ Местни налози и такси “ в Габрово и по електронен път на адрес - [email protected], се одобряват заявки за еднократната финансова помощ на битовите клиенти на Топлофикация – Габрово.

Припомняме, че с Решение от 19.10.2023 година, Министерски съвет утвърди Програма за подкрепяне с закрепена сума на един MWh на битови клиенти на „ Топлофикация – Габрово “ ЕАД, които през отоплителен сезон 2023-2024г., няма да имат топлоснабдяване. Министерството на енергетиката, при съблюдаване на законовите условия, даде на Община Габрово лист с битовите клиенти на Топлофикация – Габрово и размера на избраната им съответна еднократна финансова помощ, която ще получат като отплата.

Списъкът с абонатните номера на битовите клиенти и размерът на съответните обезщетения е оповестен на уеб страницата на Община Габрово и е наличен на книжен притежател на видно място в Дирекция „ Местни налози и такси “ от през днешния ден - 27.11.2023 година

Сумите ще се изплащат на притежателите на парцели, които са имали партиди в Топлофикация – Габрово през предходните три отоплителни сезона.

За бъде получена еднократната финансова помощ, към Заявлението по пример до Кмета на Община Габрово е належащо да се приложи уверение за разкрита банкова сметка от обслужващата банка и платежен документ към „ Топлофикация Габрово “ ЕАД, от който да е видно името на титуляра на партидата, както и абонатния номер. При липса на банкова сметка се позволява погашение на сумата в брой.

При смяна на притежателя на парцела или умряло лице, ще се изискват спомагателни документи.

Тъй като Програмата не позволява дублирано подкрепяне, тя няма да се ползва към клиентите, на които са отпуснати целеви помощи за отопление по редом настоящи механизми за обществено подкрепяне на лицата и фамилиите в община Габрово.

Образецът на Заявление и Списъкът с абонатните номера вижте на:https://www.gabrovo.bg/bg/article/20509
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР