От днес, 21 април, хората, които отиват или се връщат

...
От днес, 21 април, хората, които отиват или се връщат
Коментари Харесай

Отпадат часовите ограничения за влизане и излизане в София по работа

От през днешния ден, 21 април, хората, които отиват или се връщат от работа с персонален автомобил, ще могат да влизат и излизат в София когато и да е против декларация. В документа би трябвало да са записани работното място и телефонът на работодателя. Това се показва в заповед на здравния министър Кирил Ананиев.

Припомняме, че по заповед на Ананиев, от началото на Великденските празници работещите в София, които пътуват с персонален автомобил, трябваше да съблюдават строго избрани часове за влизане и излизане от града, надлежно от 6:00 до 8:00 часа и от 18:00 до 20:00 часа. Допълнително, те трябваше да дават на КПП-тата декларация, в която се показват персонални данни, адрес, работното място и телефона на работодателя.

Засега остава възбраната за влизане и излизане от територията на София град на всички коли. Изключение се позволява единствено за:
Товарни коли, извършващи транспортни услуги, като нуждата от пътуването се потвърждава със съответните транспортни документи.Превозни средства със специфичен режим на придвижване, в т.ч и колите на Регионалните здравни инспекции.Автомобили пренасящи медицински лица, отиващи на работа.Автомобили пренасящи хора, които се нуждаят от лекуване, като в декларацията на пътуващите се показва лечебното заведение, в което отиват.Автомобили обслужващи неотложни ремонтни  и/или спешни действия: водоснабдяване, електроснабдяване, топлоснабдяване, доставяне на питателните магазини, аптеките и лечебните заведения.Доставчици на платежни услуги и оператори на електронни съобщителни мрежи.Служебни коли и рейсове, пренасящи служащи до и от местоработата им, в т.ч и обслужващи стратегическите обекти и действия, които са от голяма важност за националната сигурност, когато това постанова влизането или излизането от територията на град София. В декларацията на пътуващите се показва работното място и телефона на работодателя.
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР