От днес, 2 януари 2024 г. Българската народна банка пуска

...
От днес, 2 януари 2024 г. Българската народна банка пуска
Коментари Харесай

БНБ пуска златни възпоменателни монети „Св. Богородица – Златна ябълка“

От през днешния ден, 2 януари 2024 година Българската национална банка пуска в обращение златни възпоменателни монети на тематика „ Св. Богородица – Златна ябълка “ с номинали от 10 лв., 20 лв., 50 лв. и 100 лв., които са без избран тираж.

Цените на монетите при стартиране в обращение са:

1438 (хиляда четиристотин тридесет и осем) лв. за монетата с номинал 10 лева;

2611 (две хиляди шестстотин и единадесет) лв. за монетата с номинал 20 лева;

3823 (три хиляди осемстотин двадесет и три) лв. за монетата с номинал 50 лв. и

5057 (пет хиляди петдесет и седем) лв. за монетата с номинал 100 лв..
Монетите ще се продават в Българската национална банка – на две каси в София, пл. „ Княз Александър I “ № 1 и четири каси в Касов център на Българска народна банка в София, ул. „ Михаил Тенев “ № 10.

В интервала от 2 до 4 януари 2024 година в това число всеки клиент ще може да закупи от Българската национална банка до 2 броя монети от всеки тип, след което възпоменателните монети „ Св. Богородица – Златна ябълка “ ще се продават без ограничавания. Ако клиент, в качеството си на физическо лице, закупи от избран тип монети сред 2 до 4 януари 2024 година от касите на Българска народна банка, то той в този интервал няма право да закупи още монети от същия тип като представител на юридическо лице, като това ограничаване важи и за противоположния случай.

За закупуване на монети от името и за сметка на друго лице е належащо представянето на нотариално заверено категорично пълномощие за закупуването на съответния тип възпоменателна монета.

Монети не се продават на лица, които не са навършили 18 години.

До края на работния ден на 2 януари 2024 година новите монети ще бъдат предоставени от Българска народна банка на „ Първа капиталова банка “ АД, „ Тексим Банк “ АД, „ Токуда Банк “ АД и „ Централна кооперативна банка “ АД за продажба в техните офиси и клонове.

Посочените банки ще продават монетите в офиси и клонове от следния лист.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР