От днес, 2 ноември, до края на ноември Германия преминава

...
От днес, 2 ноември, до края на ноември Германия преминава
Коментари Харесай

Германия се затваря заради коронавируса - всяка десета болница там е претоварена

От през днешния ден, 2 ноември, до края на ноември Германия минава към " меко " блокиране - режим на ограничаващи ограничения за битка с разпространяването на новия ковид SARS-CoV-2. Това се случва за повторно от началото на пандемията.
Новите ограничавания се вкарват, с цел да извърнат наклонността на експоненциален напредък на броя на новите случаи на COVID-19 в страната и по този метод да предотвратят колапса на здравната система. Властите означават, че сполучливото блокиране ще помогне да се върне динамичността на заболеваемостта до равнище, при което експертите ще могат да наблюдават хода на епидемията в страната, като проследят веригата от инфекции. Властите обръщат внимание и на обстоятелството, че незабавните ограничения могат да се трансфорат в гаранция, че жителите на Германия ще честват коледните празници с другари и родственици.
 Стотици младежи нападнаха служители на реда в Германия Стотици младежи нападнаха служители на реда в Германия
Група от към 800 нападателни младежи атакува късно нощес без забележима причина служители на реда в центъра на Франкфурт на Майн, заяви вестник " Бил...
Германските управляващи, в това число в лицето на немския канцлер Ангела Меркел, означиха в средата на октомври, че желаят да избегнат повтарянето на пролетния сюжет за преодоляване на пандемията по всевъзможен начин, с цел да не вкарват второ блокиране. Предприетите от районните и регионалните управляващи ограничения обаче не бяха задоволителни. До края на октомври в съвсем всички области на страната заболеваемостта надвишава равнището, след което е належащо да се вкарат ограничавания.
Икономисти предвидиха големи загуби за стопанската система на страната. Затварянето в Германия, което влиза в действие от през днешния ден, ще донесе на стопанската система загуби от над 19 милиарда евро, пресметна Германският институт за стопански проучвания в Берлин.
Така нареченото " меко блокиране " ще ощети най-силно предприятията, които работят в региона на хранителния и хотелски бизнес – 5,8 милиарда евро. Това подхожда на намаляването на икономическите индикатори за тримесечието с 55 %, написа " Велт ам Зонтаг ".
Фирмите, чиято активност е в региона на спорта, културата и развлеченията, ще изгубят 2,1 милиарда евро, а комерсиалните предприятия – 1,3 милиарда евро, настояват икономистите. Загубите за промишленото произвеждане в Германия се чака да доближат 5,2 милиарда евро.
Според прогнозите, най-сериозно ще бъдат наранени притежателите на кина и на компании, работещи в региона на логистиката.
 Рекорд на инфектираните в Германия, карантина и вечерен час в Австрия Рекорд на инфектираните в Германия, карантина и вечерен час в Австрия
Германия регистрира следващ рекорден брой инфектирани с COVID-19 за денонощие – 19 059, при 18 681 за през вчерашния ден и 14 700 преди седмица,...
Натискът върху здравната система
Над 4000 бойци от Бундесфера оказват помощ за битката с пандемията в Германия. 38 от почти 400 здравни служби оповестяват на здравния институт " Роберт Кох ", че са претрупани, съобщи " Дойче Веле ".
Към 20 октомври институтът е получил към 22 такива заявки, които според от натовареността на здравните отдели могат да бъдат разграничени в три категории. Основните компликации са свързани с следене на контакти със инфектираните и други ограничения за отбрана против ковид.
Междувременно немският министър на защитата Анегрет Крамп-Каренбауер съобщи в изявление за RTL, че съвсем 4000 бойци от Бундесфера оказват помощ в битката с пандемията. " Ние оказваме помощ на всяка втора здравна работа ", сподели тя. Задачите на военните включват следене на разпространяването на инфекцията, осъществяване на проби и работа в домове за възрастни хора и инвалиди. Като цяло броят на контингента, наименуван " Помощ в битката против ковид " доближава 15 000 души.
Още: " "
 България влезе в аления лист за COVID-19 на Германия България влезе в " аления лист " за COVID-19 на Германия
Германското държавно управление обявяви Хърватия, Словения, Унгария, България и Кипър за високорискови региони в изискванията на пандемия, предава...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР