От днес, 18 декември, в Русия официално стартира кампанията за

...
От днес, 18 декември, в Русия официално стартира кампанията за
Коментари Харесай

В Русия официално започва президентската кампания

От през днешния ден, 18 декември, в Русия публично започва акцията за президентските избори. Съответното разпореждане на Съвета на федерациите, което бе единомислещо утвърдено в петък, бе оповестено от държавния вестник „ Российская газета ", след което акцията бе открита, предава " Фокус ".

По-късно в понеделник Централната изборна комисия ще стартира назад отброяване до деня на гласуването и ще утвърди календара на акцията. Точно след 3 месеца - на 18 март 2018 година - руснаците ще гласоподават за нов държавен глава на страната.

Председателят на изборната комисия Елена Памфилова напомни, че през последната година в съветското законодателство са импортирани редица ремонти, облекчаващи присъединяване в изборите - освен на гласоподавателите, само че и на наблюдаващите. Преди всичко е анулирано „ крепостното право " за гласоподавателите - в този момент тези от тях, които нямат опция да упражнят правото си на глас, ще могат да гласоподават по мястото си на престояване.

За тази и други въведени промени жителите на Руската федерация ще бъдат осведомени посредством видеоклипове, банери, брошури и други материали, обясняващи нюансите на акцията.

Кандидатури за присъединяване в президентските избори към този момент са издигнали 23-ма души, в това число актуалният държавен глава Владимир Путин.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР