От днес, 15 март, билетът за градски транспорт в Перник

...
От днес, 15 март, билетът за градски транспорт в Перник
Коментари Харесай

От 15 март билетът за градски транспорт в Перник е 1.50 лв.

От през днешния ден, 15 март, билетът за градски превоз в Перник е по-скъп с 50 %, заяви Магдалена Милтенова - ръководител на Конфедерацията на автобусните превозвачи (КАП).

Еднопосочният транспорт в градската мрежа ще коства 1.50 лева на перничани . В междуселищния превоз повишаването ще бъде  средно 30 %, а по линията Перник - София билетите скачат от 3.00 лева на 3.60 лева

Според Милтенова процесът е понятен при непрестанно покачващите се цени на горивото. В момента цената на метана е с 200 % по-висока по отношение на 2019 година, на дизела към този момент е към 3 лева, чака се скоро да надвиши тази стойност, сподели ръководителят на КАП. Като разследване са поскъпнали всички консумативи като гуми, смазочни материали, аварийни елементи, поддръжка, застраховки и т.н. 

Милтенова твърди, че браншът към момента не може да се възвърне от пандемията, тъй като пътникопотокът към този момент е дребен.

По думите й в допълнение негативно въздействие оказват и нерегламентираните транспорти. Увеличената цена към крайния консуматор е и разследване на неналичието на финансиране от страна на страната, счита още Милтенова. Тя твърди, че превозвачите се стараят нарастването да бъде търпимо за популацията.

Поскъпването  е първото от пет години насам.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР