От днес, 15.01.2021 г., Община Ловеч стартира приема на заявления

...
От днес, 15.01.2021 г., Община Ловеч стартира приема на заявления
Коментари Харесай

Община Ловеч стартира нова социална услуга „Асистентска подкрепа“

От през днешния ден, 15.01.2021 година, Община Ловеч започва приема на заявки от кандидат-потребители и претенденти за заемане на служба „ Личен помощник “ за даване на нова обществена услуга „ Асистентска поддръжка “.

Услугата включва ежедневна почасова поддръжка в домашна среда на деца и лица с трайни увреждания и на лица в надтрудоспособна възраст в неспособност за самообслужване, предоставяна от лице, назначено на служба „ Личен помощник “. Капацитетът на новата услуга е 163 консуматори, които ще получават поддръжка в домашна среда от 45 персонални асистенти. Потребители на обществената услуга „ Асистентска поддръжка “, според Закона за обществените услуги са следните целеви групи:
лица в надтрудоспособна възраст в неспособност за самообслужване, които нямат избрана по съответния ред степен на понижена работоспособност; деца с трайни увреждания и пълнолетни лица с трайни увреждания с избрана непозната помощ, които не употребяват асистентска поддръжка, помощ за обезпечаване на асистентска поддръжка или за които не се получава помощ за грижа в домашна среда по реда на различен закон.

Документите от кандидат-потребителите и претендентите за заемане на служба „ Личен помощник “ за даване на обществената услуга „ Асистентска поддръжка “ се подават всеки работен ден от 08.30 ч. до 12.00 ч. и от 13.00 ч. до 16.30 ч. в постройката на „ Домашен обществен патронаж “ на адрес: гр. Ловеч, пл. „ Тодор Кирков “ № 5, бл. „ Вароша “, сутеренен етаж.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР