„От днес, 13 януари 2018 г., влиза в сила европейската

...
„От днес, 13 януари 2018 г., влиза в сила европейската
Коментари Харесай

От днес онлайн плащанията стават по-евтини и сигурни

„ От през днешния ден, 13 януари 2018 година, влиза в действие европейската инструкция за платежните услуги, която прави онлайн заплащанията по-евтини, лесни и сигурни. Отпадат всички такси за заплащане с дебитни и кредитни карти, вкарват се строги условия за сигурност на данните на платците, както и ясни механизми, по които всеки консуматор може да подаде недоволство за неправда с онлайн заплащане “, съобщи българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел, която работи по директивата в комисията по парични и стопански въпроси на Европейския парламент.
„ Директивата е прегледен образец за по-голямата изгода в някои случаи да има законодателство на европейско равнище, в сравнение с национално. Всеки, който е запазвал онлайн хотел или кола чартърен е изпадал в обстановка, в която най-после заплаща повече, от колкото е показано на уеб страницата. Това към този момент няма да се случва и потребителите ще виждат крайната цена преди да платят. Освен това, всеки ще може да изисква назад средства, които са напуснали сметката му с пряк дебит, да вземем за пример за битови сметки или закрепени месечни заплащания като наеми и така нататък в границите на 8 седмици и търговците ще са длъжни да ги върнат абсолютно. “ добави Майдел.
Други аспекти, които третира директивата за платежните услуги, са даването на правна сигурност и рамка за всички новаторски компании, употребяващи финансови технологии (Финтех), които към този момент могат да се конкурират с банките на равни начала.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР