От днес, 13 април, започва изграждането на кръстовище с кръгово

...
От днес, 13 април, започва изграждането на кръстовище с кръгово
Коментари Харесай

В София започва изграждането на кръгово кръстовище на бул. „Св. Климент Охридски“ и бул. „Андрей Ляпчев“

От през днешния ден, 13 април, стартира построяването на кръстовище с кръгово придвижване сред булевардите „ Св. Климент Охридски “ и бул. „ Андрей Ляпчев “ в регион Студентски.

В него ще бъдат обособени две ленти за придвижване по 4,5 м. Външният радиус на кръга ще бъде 25 м, а вътрешният – 16 м. В рамките на строителните действия ще бъдат построени връзките сред съществуващите пътни платна на двата булеварда, като в обсега на кръстовището ще бъдат обособени нови тротоари с унипаваж. Предвижда се също създаване на нова дъждовна канализация за отводняване на пътното платно и нова електро-снабдителна мрежа. Строителството на кръговото кръстовище ще продължи до края на месец юли.

„ Започваме работата по кръговото кръстовище с построяването на краткотраен път, по който ще отбием придвижването в границите на строителните действия. Той ще бъде подготвен за 3-4 дни и от 15 април ще изведем огромна част от потока на коли и рейсове от бул. „ Св. Климент Охридски “ по него. Временната организация на придвижването в обособените стадии на осъществяване на плана е планувана по този начин, че да сведем до най-малко неудобството за преминаващите “. Коментира строителните действия зам.-кметът по строителство в Столична община инж. Ангел Джоргов.

“Kpъгoвoтo движeниe имa зa цeл дa ce нaмaли cĸopocттa нa ĸpъcтoвищaтa и дa ce избeгнaт cблъcĸвaниятa пoд пpaв ъгъл и чeлнитe yдapи. Kpъгoвoтo кръстовище, ocвeн тoвa има и пo-гoлям ĸaпaцитeт на пропускливост oт oбиĸнoвeнитe c път c пpeдимcтвo или cвeтoфapи ”, добави още зам.-кметът по превоз Кристиан Кръстев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР