От днес, 13 април в София стартира Европейското първенство по

...
От днес, 13 април в София стартира Европейското първенство по
Коментари Харесай

Стоян Гунчев: Целим се във финалната четворка на Евроволей 2018

От през днешния ден, 13 април в София започва Европейското състезание по волейбол за девойки под 17 години. Тимът на България е в група I, дружно с тимовете на Русия, Сърбия, Беларус, Унгария и Словения, а дуелите са в столичната зала „ Христо Ботев “. В другата група II са съставите на Италия, Турция, Холандия, Румъния, Германия и Украйна.

Днес отборът на България се изравя против Русия от 17:30 ч, в първи мач от груповата фаза. Ето какво сподели треньорът на младите ни националки Стоян Гунчев за BGvolleyball.com преди старта на Евроволей.

Как е ситуацията преди старта на Евроволей?

Готови сме за Европейското. Подготовката мина добре, удовлетворен съм от старанието на девойките. Единственият ни проблем е здравословен. Една от главните ни състезателки Александра Георгиева към момента се възвръща от контузия. Не можа да тренира пълноценно последните дни и в този момент не е в оптимална форма. Навяваме се обаче бързо да успее да влезе в кондиция и да успее да се включи на 100% в процеса на Европйското.

Направихте контроли с Румъния и Турция, удовлетворен ли сте от мачовете?

Доволен съм от мачовете с Румъния, постигнахме две победи. Тимът на Румъния въобще не е за подценяване и ще бъде фактор в другата група. След това играхме с Турция, тим, който тази година ще се бори за медали. Но в инспекциите играхме без Александра Георгиева, това се отрази на тима и не успяхме да покажем цялостния си капацитет.



Какви са задачите пред тима на България?

На предишното Европейско станахме бронзов медалист. Сега естествено още веднъж нападаме влизане във финалната четворка. Цел най-малко е влизане във шестицата на шампионата, предвид на Световното състезание следващата година.

Стартираме против Русия, сребърен медалист от Евро 2017, подготвени ли сте?

Да, Русия е един доста мощен тим. С високо ръстови състезателки, доста здрави и технични волейболистки. Гледахме доста видео в последните дни с тяхната игра. Предстои ни тежък мач, само че няма невъзможни неща. Като цяло играем мач за мач, готвим се настрана за всеки противник. Вървим малко по малко и първата цел е излизане от групата.

Домакинският фактор ще помогне ли?

Да, уповавам се. От една страна вкъщи и стените оказват помощ, а въпреки това огромното предпочитание за себедоказване пред родна аудитория от време на време тежи. Надявам се девойките да дадат най-хубавото от себе си, всяка в случай че покаже това, което може имаме шансове да създадем още веднъж почтено класиране.

Програма на група А от Европейското състезание вижте тук.

Програма на група В на Европейското състезание вижте тук.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР