От днес, 13 април в София стартира Европейското първенство по

...
От днес, 13 април в София стартира Европейското първенство по
Коментари Харесай

Стартират битките от Европейското по волейбол до 17 години в София


От през днешния ден, 13 април в София започва Европейското състезание по волейбол за девойки под 17 години. Тимът на България е в група I, дружно с тимовете на Русия, Сърбия, Беларус, Унгария и Словения. Двубоите ще се играят в столичната зала „ Христо Ботев “. В другата група II са съставите на Италия, Турция, Холандия, Румъния, Германия и Украйна. Срещите са в помощната зала на „ Арена Армеец “.

За втора поредна година страната ни приема на шампионата на Стария континент при девойките, след семейството на Евро 2017 още веднъж в София за по-долната възрастова група. През миналата година България провежда първия в историята еврошампионат за девойки под 16 години. Пред лична аудитория в столичната зала „ Христо Ботев “ младите ни националки се показаха повече от чудесно и завоюваха бронзовите оценки при дебюта си в Европа.

Европейската конфедерация ЦЕВ оцени напъните на Българска федерация по волейбол, като страната ни получи доста висока оценка за организацията на шампионата. Това докара до затвърждаване на позициите на БФВ на интернационална сцена при подрастващите и второ следващо домакинство за Евро 2018.

През тази година отборът на България още веднъж гледа към върха на Европа и ще пази постигнатото от предходния сезон. Основната цел пред тима е наличие във финалната четворка на Европейското състезание, като треньорът Стоян Гунчев счита, че отборът ни има шансове и сили за това.

„ Доволен съм от подготовката и от старанието на девойките. Направихме и няколко контроли с положителни противници като Румъния и Турция. Единственият ни проблем е здравословен, като една от главните ни състезателки към момента не е в оптимална форма. Целим се във финалната четворка на шампионата. Имаме сили за това и се надявам на почтено показване “, разяснява преди старта на шампионата старши треньорът Стоян Гунчев.

В първия си мач волейболистките на България се изправят против Русия, а дуелът е от 17:30 ч в зала „ Христо Ботев “. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР