От днес, 12 юли, всеки жител или гост на София

...
От днес, 12 юли, всеки жител или гост на София
Коментари Харесай

Вече купуваме онлайн карта за градския транспорт в София - засега ограничено

От през днешния ден, 12 юли, всеки гражданин или посетител на София ще може да си закупува онлайн карта за градския превоз на столицата. Става въпрос обаче единствено за еднодневна карта или за карта за през нощта, оповестяват от Центъра за градска подвижност (ЦГМ).
Нова услуга за възнаграждение на дневна карта от 4 лв. и нощна карта от 2 лв. може да бъде употребена чрез регистрация на sofia.mpass.bg.
Как работи системата:
1. Регистрирате се на sofia.mpass.bg.
2. Влизате в системата и виждате 2 варианти за закупуване на определената от Вас карта
- посредством дебитна/кредитна карта. В случая няма значение коя е банката издател, както и не дължите никакви спомагателни такси. Заплащате само и единствено 4 лв. за дневна карта или 2 лв. за нощна (може да закупите и двете).
- посредством мобилен оператор (в момента това е А1, само че в период от няколко седмици услугата ще се предлага и от останалите мобилни оператори). Отново заплащате единствено цената на определената карта, а SMS-ът ви се таксува по абонаментния проект с оператора.
3. Получавате предпазен QR код, който е Вашата “карта “. Необходимо е да го сканирате на входа на метрото, с цел да влезнете на перона. За пътешестване в наземния превоз е належащо да го покажете при инспекция на контрольора или на кондуктора, който ревизира валидността на картата.
Можете да закупите картата директно преди да влезете в метрото. Необходими са 45 секунди за валидиране. Не можете да се чекирате още веднъж със същата карта, откакто един път сте влезнали, в границите на идващите 5 минути.
При въвеждане на код за потвърждаване на телефонен номер, при 3 неверни въвеждания изпратеният код се инвалидира и е належащо изпращането на нов код за удостоверение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР