От днес, 12 април, магазините за нехранителни стоки, ресторантите с

...
От днес, 12 април, магазините за нехранителни стоки, ресторантите с
Коментари Харесай

Радост на Острова: Отварят пъбовете, ресторантите вадят маси...

От през днешния ден, 12 април, магазините за нехранителни артикули, заведенията за хранене с маси навън и пъбовете отварят порти в Обединеното кралство. Фризьорските салони, спортните зали, зоопарковете и тематичните паркове също ще работят при съблюдаване на отдалеченост. Това са единствено част от ограниченията, които държавното управление на Борис Джонсън заложи в третата фаза за излизане от локдауна, в който страната се намира от декември 2020, написа БГНЕС.

Първата фаза, от 8 март, върна децата в учебно заведение. Това беше основен миг, тъй като държавното управление обвърза препоръчаната карта за отпадане на рестриктивните мерки с броя на новозаразените за денонощие. Месец по- късно – на 11 април, данните са обещаващи - 1730 нови случая и 7 умряли.

Страната претърпява най-тежко пандемията в Европа с повече от 127 000 доказани умряли в резултат на затруднения от болестта. Но инфекциите, хоспитализациите и смъртните случаи спаднаха с помощта на въвеждането на цялостен локдаун и стратегия за имунизация.

Освен на всеобщата ваксинация( по последни данни са имунизираните с първа доза са 32 милиона, и близо 7 милиона към този момент имат и втора доза), от петък, 9 април, стартира и всеобщото тестване. Всеки пребиваващ на територията на страната ще има опция да си прави два пъти седмично безвъзмезден бърз антигенен тест. За задачата са отворени специфични центрове в публични здания и здравни центрове. За улеснение на жителите са планувани и преносими лаборатории. Те могат да бъдат видяни в разнообразни местоположения, като този да вземем за пример в двора на църквата St Luke в влиятелния квартал на Лондон -„ Челси “.

Така държавното управление на Борис Джонсън се надява да държи под надзор разпространяването на вируса.

Следващата основна дата в пътната карта за отпадане на рестриктивните мерки ще бъде 17 май, когато хотелите, заведенията за хранене на закрито и кината ще могат да отворят. Правителството се надява след месец да анулира и рестриктивните мерки за пътешестване в чужбина, като ще вкара тъй наречените светофарна система на страните – идващите от страните, попадащи зелена зона, ще би трябвало да показват негативен PCR-тест, тези от жълтата зона, с изключение на негативен PCR-тест, ще бъдат сложени под 10-дневна карантина и ще би трябвало да създадат спомагателни два PCR-теста в границите на карантината.

Най-строги са ограниченията за пътуващите от страните в алената зона. Те ще подлежат и на 10-дневна карантина в особено избрани за задачата хотели.

Все още не е утвърден листата със страните и зоните, в които попадат.

Най- чаканата дата на Острова е 21 юни, когато всички рестрикции ще паднат.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР