От днес, 11 януари, лицата с потвърден COVID-19 подлежат на

...
От днес, 11 януари, лицата с потвърден COVID-19 подлежат на
Коментари Харесай

Нова COVID заповед: Променят правилата за карантиниране на заразени и контактни

От през днешния ден, 11 януари, лицата с доказан COVID-19 подлежат на наложителна изолираност за интервал от 10 дни, считано от датата на потвърдителното лабораторно проучване. Всички близки контактни на потвърден случай на коронавирусна зараза подлежат на 7-дневна карантина , считано от датата на последния им контакт с доказания случай. Това подрежда министърът на опазването на здравето проф. Асена Сербезова със своя заповед, издадена през днешния ден.

Директорът на съответната районна здравна ревизия може да анулира предписанието за слагане под карантина на близко контактно лице, в случай че то има сложена спомагателна (бустерна) доза ваксина против COVID-19. Условието е лицето да даде по е-поща негативен резултат от извършено след 72 ч. от датата на слагане под карантина PCR проучване. Карантината се анулира до 24 часа от показване на документа.

Със същата заповед се анулира изискването за наложителна 14-дневна изолираност след изписване от лечебно заведение.

Издадените все още на влизане в действие на заповедта наставления за изолираност и карантина се преустановяват след приключване на посочения в тях период.  

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР