От днес, 10 май, до 16 май Европейската мрежа на

...
От днес, 10 май, до 16 май Европейската мрежа на
Коментари Харесай

Нова акция на пътя: Ще се следи за нарушения при тежкотоварните автомобили

От през днешния ден, 10 май, до 16 май Европейската мрежа на службите на „ Пътна Полиция “ Roadpoll стартира координирана интервенция за надзор на товарните коли и рейсове.

Проверките ще бъдат на територията на цялата страна и ще се правят от екипи на „ Пътна полиция “ и ИА „ Автомобилна администрация “, като при нужда ще бъдат включвани и чиновници от Охранителна, Криминална и Икономическа полиция.
Снимка: btvnovinite.bg
Ще се следи за времето за отмора на водачите, скоростните режими, приложимост на алкохол и опиати, неукрепени товари и редовността на документите.

„ Тези индикатори са доста значими за сигурността на придвижването и играят основна роля. Ето за какво те са обект на нашите засилени инспекции. Проверките с повече от един правоохранителен орган водят до по-ефективен надзор на пътя и възстановяване на сигурността на придвижването “, изясни гл. контрольор Дамян Владинов, нач. бранш в „ Пътна полиция “.

Резултатите от интервенцията се чакат до седмица. При предходна сходна акция от началото на годината (8-14 февруари) са регистрирани 3478 нарушавания на тежкотоварния, като са били тествани над 9000 водачи на тежкотоварни автомобила.

Най-честите нарушавания са били превишена скорост и нередовни документи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР