Oт днес – 1 юли, минималната пенсия става 180 лв.

...
Oт днес – 1 юли, минималната пенсия става 180 лв.
Коментари Харесай

От 1 юли: По-високи пенсии, но и по-скъп ток, парно и вода

Oт през днешния ден – 1 юли, минималната пенсия става 180 лева Това реши през седмицата Народното събрание с промени в Закона за бюджета на държавното публично обезпечаване. Измененията плануват минималната пенсия да нарасне на 200 лева от октомври тази година.

Увеличението визира близо 800 000 най-бедни бенсионери и инвалидните пенсии. Това ще коства на страната спомагателни близо 100 млн. лева

С решение на държавното управление от този месец се усилва и обществената пенсия за напреднала възраст – от 118 лева на 120 лева Иначе по закон от 1 юли всяка година всички пенсии се актуализират с 2,4%.

Скача цената на тока, парното и топлата вода

От през днешния ден - 1 юли, влязоха в действие и по-високите цени на топлата вода, парното и тока, гласувани от енергийния регулатор КЕВР.

Драстично е повишаването на топлата вода и парното за клиентите в Русе, които ще би трябвало да заплащат близо 10% по-скъпа топлоенергия. Клиентите на "Софиягаз " пък ще имат с над 11% по-високи сметки за топла вода и парно.

Токът ще нарастне на всички места с към 2% от средата на годината, макар че се очакваше комисията да понижи цените минимално.

В Габрово ще заплащат по-скъпа топла вода с близо 7%, в София нарастването е с близо 6%, а за клиентите в Пловдив, Варна и Враца - нарастването трансферира 5%. Малко по-евтино парно могат да употребяват хората в Плевен, Перник и Бургас.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР