От днес, 1 януари 2021 година, в Брюксел се въвежда

...
От днес, 1 януари 2021 година, в Брюксел се въвежда
Коментари Харесай

Брюксел преминава на пътна скорост от 30 км/ч

От през днешния ден, 1 януари 2021 година, в Брюксел се вкарва общо ограничаване на скоростта за придвижване на моторните транспортни средства от 30 км/ч, оповестиха локалните управляващи.

По главните улици и булевардите се резервира опцията за придвижване с 50, 70 или 90 км/ч, съгласно пътната маркировка. Новото предписание планува знаци за скоростта да се слагат единствено там, където е разрешено придвижване с над 30 км/ч, разясниха управляващите. Те прибавиха, че към местата, където се струпват хора, разрешената скорост ще бъде 20 км/ч.

Преследваните цели са преди всичко повишение на пътната сигурност в град, където използването на колела и тротинетки е всеобщо. Властите чакат с намаляването на позволената скорост да разубедят част от жителите да употребяват своите коли.

Мярката бе призната преди епидемията от Ковид и бе съобразена с това, че белгийската столица разполага с добре организиран градски превоз.

Местни медии не оповестяват за преоценка на желанията поради влошената здравна конюнктура и възходящия дял на хората, които избират да се движат независимо, в сравнение с с публичен транспорт, съобщи Българска телеграфна агенция.

В навечерието на измененията специалисти разясниха, че намаляването на скоростта на придвижване евентуално ще усили замърсяването и тапите, от които Брюксел така и така страда.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР