От днес, 1 декември, започва дългоочакваното издаване на от личните

...
От днес, 1 декември, започва дългоочакваното издаване на от личните
Коментари Харесай

Важно! От днес личните лекари дават електронни направления за PCR тестове

От през днешния ден, 1 декември, стартира дълго чаканото издаване на от персоналните лекари.
По консолидираното на осведомителната система за електронните посоки за PCR проби от персоналните лекари работят 30 компании.
„ С изменението, общопрактикуващият доктор преценя нуждата от осъществяване на ВСМДИ " Полимеразна верижна реакция за доказване на ", откакто снема епидемиологична анамнеза и издава направлението при съществуване на най-малко два признака “, се показва в позиция на.
През делнични дни у нас се вършат към 9 хиляди PCR теста на денонощие.
Прогнозата е, че с опцията персоналните лекари да издават посоки за безвъзмезден тест броят на пробите може да нарасне до 30%.
Електронните посоки за PCR проби ще бъдат издавани единствено на хора, които са със признаци . Няма да се издават посоки на хората, които са изследвани един път, на тези които отпътуват за чужбина, както и на тези на които е изработен антигенен тест, заяви тази заран пред Българска национална телевизия ръководителят на в София доктор Георги Миндов.
 Започва издаването на е-направления от персоналните лекари за PCR проби Започва издаването на е-направления от персоналните лекари за PCR проби
От вторник, 1 декември, би трябвало да стартира дълго чаканото електронно издаване на посоки за PCR от персоналните лекари. По интегриранет...
Според взетото от здравните управляващи решение отпадна регулацията в направленията за PCR проучване – ще се издават толкоз посоки, колкото е нужно, посочи той.
Д-р Миндов означи, че антигенният тест не се признава, когато човек би трябвало да бъде признат в болница, а се изисква PCR тест. PCR пробата се прави на входа на болничното заведение, което забавя приемът, разяснява той.
За издаването на електронно направление е належащо човек, който има подозрения за ковид, да се обади на персоналния си доктор, който, откакто реши положението на пациента, му изпраща по електронен път код за дадена лаборатория, с който може да се изследва гратис за COVID-19, сподели още доктор Георги Миндов.
Той уточни, че за жалост, заради характерните условия за логистика и предпазване на имунизацията за COVID-19, тя няма да може да се употребява в кабинетите на персоналните лекари. Малките обитаеми места ще бъдат дискриминирани и няма да могат да получат. Трябва да се мисли в тази тенденция, акцентира още Миндов.
Припомняме, че изясни преди дни пред NOVA по какъв начин персоналните лекари ще издават направленията за безплатните проби за ковид.
 Безплатен PCR тест от персоналния доктор – ето по какъв начин ще става Безплатен PCR тест от персоналния доктор – ето по какъв начин ще става
При най-малко 2 от 11 утвърдени признака за ковид, персоналният доктор може да назначи гратис проучване с PCR тест. Лекарят подава даннит...
" При телефонна консултация ще бъде юридически амбулаторен лист и ще бъде назначено PCR проучване на нуждаещите се. Това ще се случва при съществуването на най-малко 2 от 11 признака. От системата ще бъде генериран номер, който ще бъде възложен на пациента. С него той може да отиде във всяка лаборатория, която има контрактувани връзки и прави този тип проби ", описа доктор Брънзалов.
Той добави, че всичко това би трябвало да се случва за хора със признаци и моли пациентите да бъдат съзнателни и да не заблуждават системата.
„ Когато се съобщи в национални медии, че въпросните PCR посоки няма да бъдат контролирани, а по-късно се пробутват текстове, че в случай че случаите станат доста, те още веднъж ще бъдат лимитирани, не е добре. Ние доста дълго време едвам намирахме думи, с цел да разбираем на хората да отидат и да си създадат PCR тест. Важно е, че тези посоки няма да имат предел и няма да бъдат контролирани с елементарния стандарт “, изясни доктор Брънзалов.
Той добави, че тези PCR проучвания не са част от COVID-пакет с други, като рентгенова фотография и кръвни проби, само че и те могат да бъдат назначавани на болните с други посоки.
„ Всеки от нас се старае процесът пред кабинетите на общопрактикуващите лекари да бъде оптимално елементарен. Опашки обаче може да има постоянно “, сподели експертът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР