От днес, 1 август, маските отново стават задължителни на закрити

...
От днес, 1 август, маските отново стават задължителни на закрити
Коментари Харесай

От днес: Маските на закрито отново задължителни във Варна

От през днешния ден, 1 август, маските още веднъж стават наложителни на закрити места, припомнят от РЗИ-Варна за ДНЕС+.

Мярката се постанова заради нарасналата заболяеост от COVID-19  във Варненска област и страната.

Носенето на защитна маска в закрити места, налични за прилагане или предопределени за публично прилагане, става наложително от през днешния ден. В това число влизат лечебни заведения, аптеки, оптики, дрогерии, търговски обекти, кина, театри, транспортни средства за транспорт на пасажери, гари, автогари, летища, административни институции и други.

Мяските няма да бъдат наложителни за личен състав и клиенти в заведения за хранене, заведения за бързо обслужване, питейни заведения. Ограничението не важи и за спортуващите на закрито, както и за участниците в семинари и конференции по време на изявление. Без маска могат да се движат и деца до 6-годишна възраст.

При всеобщи мероприятия уредниците са длъжни да обезпечат спазването на отдалеченост от 1.5 м сред обособените лица. Това значи, че концерти и други прояви ще се случат с разводнен брой места. Свижданията в здравните заведения са лимитирани. При престой на пациент над 5 дни са по преценка на лекуващия доктор.

Остават условията за отдалеченост сред служащи и чиновници във компании, предприятия и институции. Осигуряването на дизенфикционни средства и опция за отдалечена работа.

По материала работи Геновева Михайлова
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР