От днес, 01 октомври 2017 г., минималната пенсия в България

...
От днес, 01 октомври 2017 г., минималната пенсия в България
Коментари Харесай

Каракачанов: От днес минималните пенсии са 200 лв. Увеличението на доходите е и ще остане наш основен приоритет

От през днешния ден, 01 октомври 2017 година, минималната пенсия в България е 200 лева Това е вторият стадий на нарастване след встъпването на Обединени патриоти в ръководството. Това показва вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов в позиция, оповестена на страницата на Вътрешна македонска революционна организация в интернет.

Една от главните ни борби на Вътрешна македонска революционна организация от години е повишение приходите на българското население. Като водач на Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване от доста години наблягам обстоятелството, че една от най-онеправданите групи в България – българските пенсионери, е сложена в неприемливи обществени условия. Ето за какво е значимо още веднъж да обърнем внимание, че дългогодишната ни борба за правата на нашите майки и татковци пренесохме и по време на договарянията за сформиране на съдружен кабинет с Политическа партия ГЕРБ.

Благодарение на това над 800 хиляди български пенсионери през днешния ден ще почувстват действително смяната в своя витален стандарт. Зная, че това е незадоволително. Разбирам го и съм наясно, че ние носим отговорността политиката за повишението на приходите да продължи. Поради тази причина и за момент няма да спрем да поставяме старания за ограничение огромното източване на пенсионната система чрез подправени инвалидни пенсии.

Инвалидните пенсии в България взимат към 900 хиляди индивида. От тях повече от 400 хиляди са с ТЕЛК-ови решения, които не дават отговор на действителното им здравословно положение. Погледнете единствено феноменът инвалидизация на цели села, в това число бебетата в тях. Това, дружно с раждаемостта в гетата, се е трансформирало в бизнес за цели родове. Недопустимо е! Така се ограбват и хората в в действителност неравностойно състояние, както и пенсионерите.

Подчертавам, че тук приказваме за тези стотици хиляди хора, които умишлено лъжат страната и източват пари от хазната без никакво правно, а още по – малко морално съображение. Те живеят на гърба на хората, които имат действителни увреждания и ядат от пенсиите на нашите майки и татковци. Подчертавам, че тук не става въпрос за лишаване на права на действително нуждаещите се. Ето за какво желая да знаете, че към този момент са в ход действителни дейности в тази област.

Пресичането на сходни измами ще донесе на пенсионната система и на бюджета доходи в размер на стотици милиони лв.. Спестените от тези измами пари ще насочим още веднъж към хората, които посредством труда си са допринасяли десетилетия за развиването на българското общество. Договорили сме преизчисляване на старите пенсии, въпрос на време и действителни дейности е това да стане факт. Стремежът, който е залегнал в Споразумението за основаване на актуалното държавно управление е нарастване на всички пенсии и равнене на минималната пенсия с линията на бедността.

Гарантирам ви, че нарастването на приходите е и ще остане наш главен приоритет. Споразумяхме се за сензитивно повишение на учителските заплати, настояваме за такова и в сферите на защитата и сигурността. Вярваме, че поетият курс на държавното управление за понижаване на контрабандата, източването на Данък добавена стойност и прекъсването на инвалидните и обществени измами, ще разрешат този развой да се придвижи и в други области.

Да живее България!

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР